vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisorganisatie TUI: Spanje én Turkije populair voor meivakantie

Nederlanders vertrekken de komende meivakantie weer massaal naar de zon. Spanje is veruit favoriet; maar liefst 40% van alle vertrekken in de meivakantie staan op het conto van deze van oudsher populaire bestemming. Turkije is goed voor een tweede plaats; vakanties aan de enorme kustlijn van dit vakantieland bieden reizigers een heel scherpe prijs-kwaliteitverhouding.

De tweeweekse meivakantie nodigt ook uit voor verre vakanties, Curaçao is daarbij de belangrijkste bestemming. Daarnaast zijn stedenreizen populair met als absolute nummer 1 New York. Dit blijkt uit analyses van de boekingscijfers van TUI Nederland.

Een zonvakantie in het voorjaar wordt steeds populairder bij vakantiegangers, vooral wanneer er een tweeweekse meivakantie is. Die twee weken hebben grote voordelen voor de consument: er is meer keuze in reisduren en vertrekdata, aangezien die niet persé in het weekend hoeven te vallen. Ook verre bestemmingen zijn hierdoor een aantrekkelijke mogelijkheid, omdat een 9-daags verblijf op een wat meer exotische bestemming zo binnen de mogelijkheden valt.

Top 5 vakantielanden en –regio’s

De cijfers van TUI laten zien dat van alle vakantiegangers in de meivakantie 73% met een vliegtuig naar de zon vertrekt (waarvan 51% binnen Europa blijft), 10% ervoor kiest om met de auto erop uit te gaan en 12% deze vakantie benut om een stedentrip te maken.

Top 5 vakantielanden

1. Spanje (in 2015: 1)
2. Turkije (2)
3. Griekenland (3)
4. Portugal (4)
5. Verenigde Staten (6)

Top 5 vakantieregio’s

1. Turkse Riviera – Antalya ( in 2015: 1)
2. Gran Canaria (2)
3. Tenerife (4)
4. Mallorca (8)
5. Curaçao (3)

Ondanks dat het totale aantal reizigers in de meivakantie naar Turkije bijna is gehalveerd, blijft de Turkse Riviera rondom Antalya nog altijd de meest populaire vakantieregio, net voor het Spaanse eiland Gran Canaria. Binnen de top 10 van bestemmingen is New York terug te vinden als enige stad. Egypte valt helemaal uit de top 10.

Trends meivakantie

Van de vakantiegangers kiest in de meivakantie 81% voor een verblijf tussen de 0 en 10 dagen en gaat 10% van 11 tot 15 dagen op reis. De gemiddelde reissom per persoon is nagenoeg gelijk gebleven ten opzichte van vorig jaar, Een opvallende trend is dat waar vorig jaar het aandeel families en koppels nog gelijk was, dit jaar meer dan de helft van de reizigers in de meivakantie uit koppels bestaat en families goed zijn voor 36%.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739