vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekeraars doe je huiswerk

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? ReisverzekeringBlog onderzoekt met enige regelmaat voorwaarden en dekkingen van verschillende reisverzekeraars. Wat daarbij opvalt, is de complexiteit van de materie.

Het is veelal onbegonnen werk om voorwaarden van reisverzekeraars met elkaar te vergelijken. Waarom? Onduidelijkheid vooral. Bijvoorbeeld uitsluitingen die in de algemene voorwaarden staan en niet in de productvoorwaarden van een reisverzekering. Ook zijn uitsluitingen onduidelijk omschreven en voor meerdere uitleg vatbaar.

Op de redactie van ReisverzekeringBlog zitten mensen met een verzekeringsachtergrond en die specifieke kennis van reisverzekeringen hebben. Maar zelfs voor deze deskundigen is het lastig om de voorwaarden te vergelijken. Dan komt al snel de vraag boven borrelen, wanneer het voor ons al moeilijk is om zaken juist te interpreteren, hoe moeten consumenten er dan wijs uit worden?

Verzekeraars zijn berucht om de kleine lettertjes. Dit zijn helaas niet altijd vooroordelen. Ook wij komen tot die conclusie. Met die wetenschap in het achterhoofd, beloven verzekeraars beterschap. Menigmaal is toegezegd om met voorwaarden te komen in begrijpelijke taal. In de praktijk komt daar nog te weinig van terecht.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739