vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekeraars keren meer uit door aswolk

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering?

De Reisverzekeringbranche heeft in het eerste halfjaar van 2010 meer uitgekeerd dan in de eerste twee kwartalen van 2009. De hoofdreden hiervoor ligt in de talloze vluchten die geannuleerd werden, vanwege de vulkanische aswolk in mei 2010. De reisverzekeraars hebben daarnaast voorzieningen getroffen om deze schadeclaims af te wikkelen, blijkt uit cijfers van het CVS.

De geleden schade in combinatie met de bedrijfskosten in verhouding tot de verdiende premie van de gehele branche is dalende. De herverzekeringsmarge is echter wel gestegen. Als deze trend zich voorzet in het tweede half jaar van 2010, leidt dat voor de branche tot hetzelfde nettoresultaat als vorig jaar.

Reactie reisverzekeraars

De IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull, die een grote aswolk uitspuwde, zorgde voor veel problemen in mei 2010. Vele reizigers kregen te horen dat hun vlucht geannuleerd of vertraagd was. Dagenlang werd er niet gevlogen. Reizigers zaten vast op vliegvelden overal in de wereld. De reisverzekeringsbranche bleek coulant met de situatie om te gaan en vergoedde veel gestrande passagiers. Tweede positieve punt was dat veel reisverzekeraars snel met een heldere uitleg voor hun klanten kwamen. Dit heeft er tot geleid dat reisverzekeraars in de eerste twee kwartalen van 2010 meer uitgekeerd hebben dan in dezelfde periode van 2009. ReisverzekeringBlog heeft al eerder geschreven over de IJslandse aswolk.  Onder andere de artikelen

Vertraging door aswolk gedekt door annuleringsverzekering en Aswolk: wat is er verzekerd?

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739