vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering en dekking medische kosten: voorkom forse rekeningen!

Reisverzekering en dekking medische kosten
Reisverzekering en dekking medische kosten

De dekking medische kosten op een reisverzekering is belangrijk en dien je meestal mee te verzekeren. Je bent wellicht via je basiszorgverzekering al verzekerd voor medische kosten in de meeste landen van Europa, maar dit kent wel een aantal beperkingen.

Er zijn veel landen in de wereld waar medische kosten veel hoger zijn dan in Nederland. Het verschil moet je soms zelf bijbetalen indien je alleen een basiszorgverzekering hebt. Dat bedrag kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Wie bijvoorbeeld de spoedeisende hulp bezoekt in Miami moet flink bijbetalen. Maar ook in Europese landen zoals Turkije, Griekenland of Oostenrijk worden toeristen naar privéklinieken gebracht waar de kosten hoger liggen. Tevens kan het een situatie ontstaan waarbij je zelf de kosten moet voorschieten omdat de EHIC kaart ( Europese zorgpas) niet geaccepteerd wordt. Deze problemen komen regelmatig voor in Spanje en Portugal.

Wil je geen gezeur of hoge rekeningen achteraf, dan is een reisverzekering met dekking voor medische kosten een verstandige keuze. Een uitstekende reisverzekering van Allianz Global Assistance inclusief uitgebreide dekking van medische kosten, heb je al voor € 1,60 p/d (Europadekking).

Voorkom forse rekeningen, kies voor een reisverzekering met dekking voor medische kosten

Als je op vakantie gaat naar het buitenland, blijf je verzekerd voor zorg dankzij jouw basiszorgverzekering. Welke medische zorg je uiteindelijk krijgt, hangt af van het land waar je op vakantie bent. Ook de vergoeding van zorgkosten hangt daarvan af. Soms dekt jouw zorgverzekering bepaalde kosten niet of niet helemaal, bijvoorbeeld indien de behandeling vel duurder is dan in Nederland. Je krijgt dan maar tot maximaal het Nederlandse tarief vergoedt. Vaak zijn de medische kosten in het buitenland veel hoger. Wij geven een aantal voorbeelden:

 • Een migraine in Hurghada – Egypte, kost 651 euro. In Nederland betaal je 213 euro.
 • Een gebroken been in Antalya (Turkije) kost 16.900 euro. In Nederland betaal je voor dezelfde behandeling 6.340 euro.
 • Voor een maag- en darmontsteking (gastro-enteritis) in Spanje, betaal je 8.000 euro. In Nederland kost dit 1.934 euro.
 • Aan een bezoek aan de spoedeisende hulp in Miami (USA) hangt een prijskaartje van 53.000 euro. In ons land kost dit tussen de 500 en 10.000 euro afhankelijk van de diagnose.
 • Een snee- of kniewond in Griekenland zorgt voor een ziekenhuisnota van 3.500 euro. Hetzelfde kost in Nederland slechts 338 euro.

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt altijd de werkelijke kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en ook kosten die niet door jouw zorgverzekering vergoed worden. Allianz Global Assistance vergoedt daarnaast volledig het verplicht eigen risico van jouw zorgverzekering. Nog een reden om medische kosten altijd mee te verzekeren.

Kortlopende reisverzekering Allianz Global Assistance

Een reisverzekering van Allianz Global Assistance bestaat uit een basisdekking. Dat zijn de zogenaamde SOS-kosten (hulpverlening, repatriëring, extra verblijfskosten). Je kunt deze reisverzekering op maat samenstellen door de basisdekking aan te vullen met dekkingen die je zelf belangrijk vindt, zoals medische kosten.

Reisverzekering inclusief dekking voor medische kosten

Je kunt hier een uitstekende kortlopende reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten afsluiten. Je bent dan in heel Europa (of de gehele wereld als je werelddekking kiest) verzekerd voor kosten van artsen, specialisten, medicijnen, onderzoek, ambulance en ziekenhuis.

Vergoeding medische kosten kortlopende reisverzekering Allianz Global Assistance

Dokters- en ziekenhuiskosten in het buitenland

Volledig

Aangeschafte/gehuurde krukken/rolstoel

€ 100,-

Prothesen noodzakelijk ten gevolge van een ongeval

€ 750,-

Tandartskosten ten gevolge van een ongeval

€ 500,-

Tandartskosten bij overige spoedeisende hulp

€ 250,-

Kijk voor een compleet overzicht van voorwaarden en vergoedingen hier:

Dekkingsoverzicht en voorwaarden Kortlopende Reisverzekering met medische kosten

Wat kan ik verzekeren op een reisverzekering?

Om de juiste keuze reisverzekering samen te stellen, is het belangrijk dat je bedenkt wat je precies gaat doen tijdens je vakantie. Ga je aan bijzondere sporten doen? Dan is een sportdekking erg belangrijk. Maar bedenk ook welke andere verzekeringen je al hebt, dit voorkomt overlappingen.

Om te voorkomen dat je dubbel verzekerd bent of je premie moet betalen voor iets wat je niet gebruikt is een reisverzekering opgebouwd uit afzonderlijk te kiezen dekkingen. Door te bepalen wat je nodig hebt en alleen dat te verzekeren, betaal je niet teveel premie. Je hebt bij een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance de keuze uit:

 • Werelddekking: Ga je naar landen buiten Europa dan is deze dekking belangrijk. Let op: reisverzekeraars beschouwen de landen aangrenzend de Middellandse zee ook als Europa.
 • Reisongevallen: Geeft een financiële uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden tijdens de vakantie.
 • Medische kosten: Deze dekking zorgt ervoor dat je nooit met medische kosten geconfronteerd wordt.
 • Geld en reischeques: Neem je contant geld of reischeques mee? Dan is deze dekking nuttig.
 • Automobilistenhulpverzekering: Dit onderdeel biedt dekking voor de kosten onderweg – en eventueel de terugkeer naar Nederland – na een ongeval of pech onderweg.
 • Bijzondere (winter)sporten: Een reisverzekering is ook geldig tijdens het uitoefenen van een sport (geen wedstrijdverband), tenzij het een gevaarlijke sport is. Deze moet je apart verzekeren.
 • Langlaufen: Langlaufen is met deze dekking verzekerd.Ga je nog andere (bijzondere) wintersporten doen? Dan adviseren wij je om de dekking Wintersport/ bijzondere (winter)sporten af te sluiten.
 • Annuleringsverzekering: Een annuleringsverzekering biedt o.a. een uitkering als de reis door ernstige ziekte of overlijden van naasten niet kan doorgaan.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar met alarmcentrales in 34 landen wereldwijd en een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Allianz Global Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Of je nu gaat backpacken in Australië, drie weken met je gezin naar Frankrijk gaat of een zakentrip maakt: Allianz Global Assistance biedt een geschikte reis- en annuleringsverzekering. Mogelijkheden volop.

Vragen over reisverzekeringen?

Heb je een vraag over kortlopende reisverzekeringen met dekking voor medische kosten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739