vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering dekt kosten bij overlijden in het buitenland

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Wanneer iemand in het buitenland komt te overlijden is een reisverzekering van groot belang. In dat geval kan de alarmcentrale alle hulp coördineren zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de kosten. Een goede reisverzekering zorgt ervoor dat alle kosten zijn afgedekt.

Een familielid of reisgenoot verliezen is een ingrijpende gebeurtenis. Wanneer dit in het buitenland gebeurt, is het extra vervelend voor de nabestaanden. Concrete hulp is dan noodzakelijk. Een alarmcentrale weet hoe ze een reiziger moeten ondersteunen bij de repatriëring van een overleden familielid of reisgenoot.

Administratieve afwikkeling en repatriëring

Bij een overlijden in het buitenland moet er veel geregeld worden, dat vraagt om specifieke kennis en kunde. Een alarmcentrale van je reisverzekeraar heeft die kennis. Bij overlijden in het buitenland regelen zij de repatriëring van het stoffelijk overschot en de eventuele reisgenoten. Samen met gespecialiseerde internationale uitvaartonderneming wordt het vervoer naar Nederland geregeld. De alarmcentrale coördineert samen met de uitvaartondernemer diverse zaken in het buitenland zoals:

  • Wettelijke formaliteiten.
  • Documenten legaliseren.
  • Contacten onderhouden met de ambassade of het consulaat.
  • De overledene verzorgen en prepareren voor het vervoer.
  • Vervoer naar Nederland organiseren. Douane formaliteiten op het vliegveld of aan de grens.
  • Eventueel een opgraving verzorgen, indien de persoon herbegraven moet worden.

Ook zorgt de alarmcentrale er voor dat de repatriëringskosten worden betaald door je reisverzekering. Loop daarom geen risico en zorg altijd voor goede reisverzekering wanneer je op vakantie gaat.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739