vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering Gambia met dekking voor oranje reisadvies

Reisverzekering Gambia met dekking voor oranje reisadvies
Reisverzekering Gambia met dekking voor oranje reisadvies

Wil je naar Gambia op vakantie en een reisverzekering voor medische kosten afsluiten, ook al heeft Gambia een oranje reisadvies? Dat kan hier! De ‘Tijdelijk in het buitenland verzekering’ is een medische reisverzekering (wel de ziektekostenmodule afsluiten) die ook volledige dekking biedt bij reisadvies code oranje of rood.

Een reisadvies is niet meer dan een advies en daarom geen verbod. Reizen naar Gambia kan natuurlijk, maar wees wel voorzichtig en houdt je aan de Corona basisregels. Gambia is een klein land aan de westkust van Afrika en populair als winterzon bestemming . Het bestaat voornamelijk uit een smalle strook land langs de Gambia rivier. Het land heeft een lengte van 250 kilometer maar is op sommige plaatsen slechts enkele tientallen kilometers breed.

De premie voor deze code oranje reisverzekering met ziektekostenverzekering voor Gambia is zeer gunstig. Je hebt al een reisverzekering voor 14 dagen met medische kosten voor minder dan € 14,71 (afhankelijk van je leeftijd, gekozen dekking en eigen risico).

Mag ik naar Gambia vliegen i.v.m. corona?

Ja, dat mag. Het is wel verstandig om ook de reisadviezen van de Nederlandse overheid te raadplegen. Bekijk hier de laatste coronavirus reisadvies-informatie over je vakantie naar Gambia.

Gambia is voor vele Nederlanders de perfecte winterzon bestemming. Op slechts 6 uur vliegen kom je aan in Banjul airport. Gambia wordt ook wel ‘The Smiling Coast of Africa’ genoemd. Het kleinste land van Afrika heeft een lange tropische kustlijn met witte zandstranden. In de toeristische steden zoals Kololi, Bakau, Bijilo, Brufut en Kotu vind je prima hotels en accomodaties voor een heerlijke vakantie.

Welke reisverzekering kan je afsluiten voor je reis naar Gambia met dekking voor code oranje?

Stel je wilt een reis maken naar Gambia of een oranje land of gebied. Dan loop je tegen het probleem aan dat de meeste reisverzekeraars geen dekking bieden voor medische kosten als deze met corona te maken hebben. Betekent het dan dat je maar onverzekerd op reis naar Gambia moet gaan? Nee, zeker niet. Je kan op deze website de Tijdelijk in het buitenland-verzekering afsluiten. Als je dan kiest voor de ziektekostendekking ben je ook verzekerd voor corona gerelateerde medische kosten. Zelfs in een code oranje land zoals Gambia. Met de Tijdelijk in het Buitenland ziektekostenverzekering en reisverzekering, ben je altijd uitstekend en volledig verzekerd en ook voor alle corona gerelateerde klachten.

De Tijdelijk in het Buitenland-reisverzekering kan je voor minimaal 1 dag en maximaal 2 jaar afsluiten. De verzekering voor code oranje is zelfs dagelijks opzegbaar, dus je zit nergens aan vast. De premie is gunstig en je kan die ook nog zelf beïnvloeden door de pakketkeuze of een hoger eigen risico.

Let op! wil je verzekerd zijn voor medische kosten in een code oranje land zoals Gambia? Dan moet je ook de ziektekostendekking kiezen!

Reisverzekering voor gambia

De belangrijkste kenmerken van de Tijdelijk in het Buitenland verzekering voor code oranje zoals Gambia:

  • Voor iedereen die voor korte of langere tijd naar het buitenland gaat (minimaal 1 dag en maximaal 24 maanden).
  • Verzekering is geldig in oranje landen/gebieden, dus ook in Gambia.
  • Kies je voor de ziektekostendekking dan zijn medische kosten i.v.m. corona (Covid-19) gedekt.
  • Geen leeftijdslimieten.
  • Kan eenmalig met 2 maanden worden verlengd maar de totale looptijd mag niet meer dan 24 maanden zijn.
  • Voor de ziektekostenverzekering geldt: aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring (medische acceptatie).
  • Verzekering is per dag opzegbaar met restitutie van premie.

De premie voor deze code oranje reisverzekering met ziektekostenverzekering is zeer gunstig. Je hebt al een reisverzekering voor 14 dagen Gambia met medische kosten voor € 14,71

Meest gestelde vragen en antwoorden over een Gambia reisverzekering voor code oranje

Wat betekent de kleurcode oranje voor Gambia en wat is een negatief reisadvies?

De Nederlandse overheid geeft met verschillende kleurcodes (groen, geel, oranje en rood) aan hoe veilig een land of gebied is tijdens de coronapandemie.

Mag ik desondanks wel naar Gambia reizen?

Ja, dag mag. Een reisadvies is slechts een advies. Er is geen sprake van een reisverbod. Reizen mag, maar bij voorkeur alleen noodzakelijke reizen.

Bestaat er een reisverzekering die ook dekking biedt voor medische kosten als ik naar een Gambia (oranje land) reis?

Ja, je kan op deze website de Tijdelijk in het buitenland-verzekering voor code oranje (negatief reisadvies) afsluiten. Als je dan kiest voor de ziektekostendekking ben je ook verzekerd voor corona gerelateerde medische kosten in Gambia.

Wat kost een reis- en ziektekostenverzekering voor Gambia?

De hoogte van de premie is afhankelijk van je leeftijd. Hoe ouder je bent hoe meer premie je gaat betalen. Een persoon van 20 jaar, die een reisverzekering en ziektekostenverzekering (hoog eigen risico) met werelddekking afsluit voor een maand, betaalt slechts € 29,09 en dat is inclusief de SOS verzekering. Ben je ouder bijvoorbeeld 58 jaar dan betaal je voor een maand € 130,17

Kan ik de reisverzekering voor Gambia ook voor een korte tijd afsluiten?

Jazeker, voor minimaal 1 dag en voor maximaal 24 maanden.

Ik heb of raak besmet met het coronavirus. Worden mijn medische kosten vergoed?

Heb je bij Tijdelijk in het Buitenland van OOM dan betalen zij de medische kosten. Wordt je opgenomen vanwege het coronavirus? Bel dan met de alarmcentrale via de noodnummers. Heb je geen ziektekostenverzekering afgesloten? Dan zijn medische kosten niet gedekt, ook niet op de reisverzekering.

De ziektekostenverekering heeft ook een SOS-dekking, dekt die de kosten voor mijn terugkeer naar Nederland?

De SOS-verzekering dekt de kosten van medische repatriëring (terugkeer naar Nederland) of evacuatie als je niet ter plekke kunt worden behandeld én de behandeling niet kan worden uitgesteld. Kosten zoals bijvoorbeeld het omboeken van een vliegtuigticket vallen niet onder de dekking.

Worden quarantaine, extra verblijfskosten, en isolatie ivm met Corona vergoed?

Nee, deze kosten zijn niet gedekt. Op de ziektekostenverzekering vergoed de verzekeraar alleen de medische kosten voor Covid-19. Quarantaine en isolatie zijn geen medische behandelingen en vallen daarom niet onder de ziektekostenverzekering. Ook op de reisverzekering zijn deze kosten niet gedekt.

Vragen?

Heb je vragen over een reisverzekering voor Gambia en code oranje? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739