vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

‘Reisverzekering? Niet nodig, bij nood klop ik wel aan bij de ambassade.’

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers

– Column –

Helaas is de quote in de bovenstaande titel geen ‘kroegpraat’ maar realiteit. Er zijn nog steeds mensen die een verre reis gaan maken, daar gemakkelijk € 2.000,- of meer voor betalen, maar geen reisverzekering van een paar tientje wensen af te sluiten.

“Hoe kan dit toch?” vraag ik mij dan af. Is het onnozelheid, gemakzucht of zuinigheid? Maar het kan ook zo zijn dat men verwacht dat de Nederlandse overheid wel even overal garant voor staat. In een verzorgingsstaat vergeten de burgers nog wel eens dat ze ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. Zo ook Rob in het een verhaal, welke de Telegraaf publiceerde. Daarin doet de Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, uit de doeken waarom je beter wel een reisverzekering af kunt sluiten.

Jouw verantwoordelijkheid

Het is goed dat reizigers nog eens op hun eigen verantwoordelijkheid worden gewezen. De ambassade of het consulaat helpt mensen op weg, maar hun mogelijkheden zijn beperkt. Ambassades helpen niet bij privé-aangelegenheden. Je mag van iedere weldenkende Nederlander verwachten dat hij of zij een reisverzekering afsluit als hij een verre reis gaat maken. In dit geval moet Rob een heleboel leergeld betalen. Zeker als je bedenkt dat je al een doorlopende reisverzekering hier kunt afsluiten vanaf € 1,52 per maand. Voor slechts een paar tientjes had Rob een hoop gezeur kunnen voorkomen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739