vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Reisverzekering voor ruimtereizigers

Allianz Global Assistance, in Nederland opererend onder de naam Allianz Global Assistance, komt met speciale ruimtevaartverzekeringen.

Hiervoor is Allianz Global Assistance een samenwerking aangegaan met brancheorganisatie International Space Transport Association (ISTA). Met de overeenkomst is de ruimtevaartindustrie voor het eerst verzekerbaar.

Commerciële ruimtevaart

Rond commerciële ruimtevaart ontstaat een hele nieuwe economie met ruimtetrainingen, vrachtvervoer door de ruimte, hotels in de ruimte en nog veel meer toepassingen. De toenemende economische waarde van ruimtevaartactiviteiten maken het daarnaast een meer en meer op consumentengerichte industrie.

Ruimtevaarttoerisme

Virgin Galactic, Bransons ruimtevaartmaatschappij, zal in oktober 2012 de eerste toeristische ruimtevluchten uitvoeren vanaf een basis in het Amerikaanse New Mexico. Bij Virgin Galactic hebben zich inmiddels zo’n 450 gegadigden aangemeld die voor een bedrag van 200 duizend dollar een paar uur de ruimte in kunnen.

In 2014 volgen naar verwachting vluchten vanaf Curaçao, door Space Expedition Curaçao in samenwerking met KLM. Hiervoor heeft KLM al tientallen belangstellenden kunnen noteren. De vluchten worden uitgevoerd door ruimtevliegtuigen met plaats voor een piloot en een toerist. Die zal de aarde kunnen bekijken vanaf ongeveer 60 kilometer hoogte voor de prijs van ‘slechts’ 70 duizend euro.

Reisverzekering voor ruimtetoerisme

Allianz Global Assistance ziet ruimtetoerisme als een groeimarkt voor de nieuwe generatie reizigers en werkt samen met ISTA aan een uitgebreid pakket reisverzekeringen. Speciaal ontwikkeld voor ruimtetoeristen, wetenschappers in de ruimte, spacelines zoals Virgin Galactic, Xcor en SpaceLinq en medische dienstverleners. Belangrijk onderdeel hiervan is gespecialiseerd advies en persoonlijke dienstverlening voor ruimtereizigers.

Allianz Global Assistance wil ruimtereizigers en hun families van A tot Z begeleiden – van de voorbereidingen tot hun veilige terugkeer thuis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *