vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reisverzekering voor ruimtereizigers

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Allianz Global Assistance, in Nederland opererend onder de naam Allianz Global Assistance, komt met speciale ruimtevaartverzekeringen.

Hiervoor is Allianz Global Assistance een samenwerking aangegaan met brancheorganisatie International Space Transport Association (ISTA). Met de overeenkomst is de ruimtevaartindustrie voor het eerst verzekerbaar.

Commerciële ruimtevaart

Rond commerciële ruimtevaart ontstaat een hele nieuwe economie met ruimtetrainingen, vrachtvervoer door de ruimte, hotels in de ruimte en nog veel meer toepassingen. De toenemende economische waarde van ruimtevaartactiviteiten maken het daarnaast een meer en meer op consumentengerichte industrie.

Ruimtevaarttoerisme

Virgin Galactic, Bransons ruimtevaartmaatschappij, zal in oktober 2012 de eerste toeristische ruimtevluchten uitvoeren vanaf een basis in het Amerikaanse New Mexico. Bij Virgin Galactic hebben zich inmiddels zo’n 450 gegadigden aangemeld die voor een bedrag van 200 duizend dollar een paar uur de ruimte in kunnen.

In 2014 volgen naar verwachting vluchten vanaf Curaçao, door Space Expedition Curaçao in samenwerking met KLM. Hiervoor heeft KLM al tientallen belangstellenden kunnen noteren. De vluchten worden uitgevoerd door ruimtevliegtuigen met plaats voor een piloot en een toerist. Die zal de aarde kunnen bekijken vanaf ongeveer 60 kilometer hoogte voor de prijs van ‘slechts’ 70 duizend euro.

Reisverzekering voor ruimtetoerisme

Allianz Global Assistance ziet ruimtetoerisme als een groeimarkt voor de nieuwe generatie reizigers en werkt samen met ISTA aan een uitgebreid pakket reisverzekeringen. Speciaal ontwikkeld voor ruimtetoeristen, wetenschappers in de ruimte, spacelines zoals Virgin Galactic, Xcor en SpaceLinq en medische dienstverleners. Belangrijk onderdeel hiervan is gespecialiseerd advies en persoonlijke dienstverlening voor ruimtereizigers.

Allianz Global Assistance wil ruimtereizigers en hun families van A tot Z begeleiden – van de voorbereidingen tot hun veilige terugkeer thuis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739