vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering voorkomt ziektekosten op reis

Reisverzekering voorkomt ziektekosten op reis
Reisverzekering voorkomt ziektekosten op reis

Iedere Nederlander heeft een basiszorgverzekering. Deze is ook nuttig tijdens een reis of vakantie in het buitenland.

Wordt je bijvoorbeeld ziek in het buitenland of raak je gewond, dan vergoedt meestal jouw zorgverzekering in Nederland de kosten. Toch is het verstandig om ook een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Zo voorkom je dat je voor extra kosten komt te staan.

Zorgverzekering in Nederland dekt niet alle kosten in het buitenland

Jouw basiszorgverzekering in Nederland vergoedt normaal gesproken de medische kosten in het buitenland. Hiervoor gelden echter wel voorwaarden:

  • Voor vergoeding van ziektekosten in het buitenland krijg je nooit meer dan je in Nederland zou krijgen.
  • Zorgverzekeraars vergoeden veel extra kosten niet, zoals repatriëring. Een gipsvlucht of een reddingsoperatie met een helikopter moet je dan zelf betalen en dat kan om vele duizenden euro’s gaan.

Reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering met dekking voor geneeskundig kosten vergoedt de extra kosten die boven op de normale ziektekosten komen. De precieze vergoeding hangt af van de voorwaarden van je reisverzekering. Naast extra ziektekosten vergoeden reisverzekeringen ook hulpverlening zoals opsporings- en reddingsacties, het terughalen naar Nederland (repatriëring), extra verblijfkosten en de kosten van het overlijden in het buitenland. Je kunt een reisverzekering ook uitbreiden met dekking tegen verlies en diefstal van bagage.

Controleer de voorwaarden van je reisverzekering

Voordat je vertrekt is het slim om de voorwaarden van je (doorlopende) reisverzekering na te kijken. Het is goed om te checken of:

  • de verzekering alle mogelijke schades vergoedt;
  • er een eigen risico is;
  • de verzekering geldt in alle landen waar je naartoe gaat (Europa of werelddekking);
  • er een aanvullende dekking nodig is voor risicovolle activiteiten als skiën, raften en hanggliden.

Kortlopende reisverzekering

Ga je op vakantie en wil je een reisverzekering afsluiten met Europadekking? Dat kan voordelig en het is zo geregeld. De premies voor een basisdekking bedragen, per persoon per dag. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking:

Vragen?

Wil je meer informatie over een reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739