vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reiswaarschuwing voor Gambia: Vliegtuigen halen Nederlanders terug

Door de instabiele politieke situatie in Gambia en de angst voor ongeregeldheden is het reisadvies voor het land aangescherpt. Buitenlandse zaken vraagt Nederlanders om niet meer naar Gambia te reizen, tenzij strikt noodzakelijk. Nederlanders die al in Gambia verblijven worden met spoed gerepatrieerd door de reisorganisaties.

In het reisadvies staat te lezen dat de huidige president weigert de macht over te dragen. Dat kan leiden tot onrust en geweld. Het vliegveld kan plotseling worden gesloten. Gisteren is door de zittende president de noodtoestand uitgeroepen.

De eerste vliegtuigen die Nederlandse toeristen uit Gambia moeten terughalen, zijn inmiddels al vertrokken. Het merendeel van de Nederlanders die vakantie vieren in het West-Afrikaanse land vliegt vanmiddag naar huis.

Reisorganisaties TUI en Corendon hebben ruim 1600 Nederlandse vakantiegangers in Gambia, die worden vandaag teruggehaald. Vakantieganger zijn niet verplicht vandaag terug te keren maar dat wordt wel dringend geadviseerd.

Reizigers binnenkort naar Gambia zouden vertrekken kunnen een andere reisbestemming kiezen of hun boeking annuleren.

De Calamiteitencommissie heeft officieel een dreigende calamiteit vastgesteld voor Gambia. Op basis daarvan kunnen TUI en Corendon, op kosten van het Calamiteitenfonds, hun passagiers uit het Afrikaanse land terughalen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739