vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reizen met je huisdier in Europa: nieuwe regels

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Vanaf 2012 gelden er nieuwe en gewijzigde regels voor het reizen met huisdieren binnen de Europese Unie.

Veel Nederlanders nemen hun huisdier mee op vakantie. Mocht je dat ook van plan zijn dan is het goed te weten dat er Europese regels zijn voor het reizen met je huisdier. Daarnaast zijn er Europese lidstaten die een aantal extra regels hebben.

Regel voor het reizen met huisdieren in 2012

Enkele voorwaarden voor het reizen met huisdieren naar bepaalde lidstaten van de EU zijn komen te vervallen:

  • Om te reizen naar Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Finland en Malta hoef je geen uitslag van een bloedonderzoek te overleggen die bewijst dat je huisdier ingeënt is tegen hondsdolheid.
  • Voor Zweden is geen behandeling tegen de worm Echinococcus multilocularis meer nodig. Reis je naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Finland of Malta, dan is het wel nog vereist.
  • Een behandeling tegen teken is vanaf 1 januari 2012 voor geen enkele lidstaat van de Europese Unie meer vereist.

Ook zijn er enkele nieuwe voorwaarden voor het reizen met je huisdier binnen de Europese Unie:

  • Om te beginnen geldt er een identificatieplicht voor je huisdier. Sinds 3 juli 2010 wordt enkel nog de microchip als geldig identificatiemiddel aanvaard. De tatoeage geldt nog wel als deze voor 3 juli 2010 geplaatst werd en duidelijk leesbaar is. Het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Malta aanvaarden alleen de microchip als identificatie.
  • Je huisdier moet een Europees paspoort hebben.
  • Je huisdier moet gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid. Dat moet minstens 21 dagen voor de reis als het gaat om een eerste vaccinatie.

Het is aan te bevelen om ruimschoots voor vertrek contact op te nemen met je dierenarts en de benodigde documenten in orde te maken.

Reisverzekering: ook voor huisdier

Bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance vallen huisdieren (hond, kat of paard) onder de dekking van de reisverzekering. Mocht je medische kosten moeten maken voor je huisdier in het buitenland, dan kun je deze kosten claimen bij je reisverzekeraar. Er geldt natuurlijk een maximum bedrag voor deze vergoedingen. Zelfs repatriëring valt onder de dekking. Wanneer het baasje onverwachts naar huis moet, worden ook de repatriëringskosten voor het huisdier vergoed.

Huisdier en annuleringsverzekering

Wanneer je zelf een annuleringsverzekering hebt afgesloten en je huisdier wordt voor vertrek plotseling ernstig ziek, dan is dit bij Allianz Global Assistance een reden om je vakantie te annuleren. Zelfs wanneer je van plan was je huisdier ergens anders onder te brengen tijdens je vakantie. Tevens krijg je in sommige gevallen een deel van je vakantie vergoed, wanneer je de vakantie vroegtijdig moet afbreken door het overlijden van je huisdier. Let er wel op dat je deze dekking soms apart moet afsluiten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739