vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

ANVR: ‘Reiziger profiteert van nieuwe reisbestemmingen’

Het vertrouwen van ondernemers in de reiswereld ligt beduidend hoger dan dat van andere ondernemers in zakelijke dienstverlenende sectoren, laten de eerste resultaten van ‘Trust in travel’ zien. Dit terwijl de reisbranche in deze tijd toch regelmatig te maken heeft met een wereld die soms in brand lijkt te staan.

Reisbrancheorganisatie ANVR komt samen met ABN Amro voor de eerste keer met een ‘vertrouwensindex’. Reisondernemers geven hierin aan hoe zij de afgelopen periode hebben gepresteerd en wat zij verwachten dat reizigers in de komende maanden gaan doen.

Ruim 70 tot 80% van de deelnemende reisondernemers kijkt terug op een daadwerkelijke groei in de afgelopen wintermaanden ten opzichte van het winterseizoen een jaar eerder. Per saldo, het verschil tussen reisondernemers die meer of juist minder scoren, komt de index uit op 20, terwijl andere zakelijke dienstverlenende sectoren blijven steken op 12,5.

Opvallend is dat per saldo bijna de helft van deze ondernemers aangeeft afgelopen winter de vraag van consumenten naar maatwerkreizen te zien stijgen. Deze behoefte naar ‘reis op maat’ bevestigt het al eerdere ‘Travel Experience Tomorrow’-rapport waarin de ANVR uitgebreid ingaat op de verschillende behoeftes en gedragingen van de toekomstige reiziger.

Maar de verwachtingen van reisondernemend Nederland liggen met een indexcijfer van 26 voor dit zomerseizoen nog hoger. Dat reizigers hiervan optimaal kunnen profiteren, ligt vooral in het feit dat een groot aantal ondernemers heeft geïnvesteerd in nieuwe bestemmingen en aantrekkelijke reizen.

De meerderheid van deze reisorganisatoren gaat ook uit van een groei voor zowel verre als middellange en korte reizen. En met een verwachte groei naar middellange en verre reizen is het niet vreemd dat zo’n 60% van de reisorganisatoren het vliegtuig verder in populariteit ziet toenemen.

Lag de loyaliteit van de reiziger afgelopen winter nog op 15, de positieve verwachting van de reisondernemer is dat deze komende zomer verder toeneemt tot maar liefst 23.

Na de zomer, als reislustig Nederland weer aan het werk is en nadenkt over zijn volgende vakantie, zal blijken of de positieve verwachtingen van deze ondernemers in reizen realistisch zijn geweest.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739