vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reizigers hebben minder klachten over vakanties

Het aantal klachten dat reizigers jaarlijks indienen bij de onafhankelijke Geschillencommissie Reizen is het afgelopen jaar wederom gedaald, zo laat de ANVR weten.

Bedroeg het aantal ingediende klachten 10 jaar geleden nog zo’n 3000, afgelopen jaar werden 476 klachten ingediend. Van de jaarlijks ruim 8 miljoen Nederlanders die een vakantie boeken bij een ANVR-reisonderneming zijn het afgelopen jaar 476 klachten ingediend bij de Geschillencommissie Reizen, waarvan nog geen 25% geheel of gedeeltelijk gegrond is verklaard door deze commissie.

De daling van het aantal klachten is maar voor een klein deel te verklaren uit de afname van het aantal geboekte pakketreizen afgelopen jaar met -6,5%. Het aantal klachten daalde met ruim 10% en het jaar ervoor daalde deze zelfs met 26%.  Deze trend van daling is al jaren zichtbaar en reisbrancheorganisatie ANVR verwacht dat dit aantal nog verder zal afnemen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739