vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

EU gaat reizigers die online boeken beter beschermen

Reisadvies-reisverzekering- Reizigers die zelf online een vakantie samenstellen zijn binnenkort beter beschermd. Het Europees Parlement en de EU-lidstaten hebben daarover een akkoord gesloten.

Er komen meer rechten voor reizigers en plichten voor touroperators. Bijvoorbeeld bij natuurrampen of als een touroperator failliet gaat. Zo krijgen reizigers die bijvoorbeeld via het internet zelf een pakket samenstellen met een vlucht, een hotel en een huurauto, een zogenaamde ‘samengestelde reis’ dezelfde bescherming als reizigers die een ‘pakketreis’ via een touroperator hebben geboekt.

Ook moet een touroperator in het geval van een ‘onvoorziene en onvermijdelijke’ gebeurtenis zoals een natuurramp of aanslag waarbij de reiziger niet op tijd naar huis kan, de extra verblijfskosten voor maximaal drie dagen door betalen.

Het dinsdag bereikte compromis moet nog wel door het EU-parlement en de EU-lidstaten worden goedgekeurd, maar dat zal naar verwachting weinig problemen opleveren. Al in juli 2013 zijn de plannen om reiziger beter te beschermen ingediend en deze worden binnenkort van kracht.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739