vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reizigers voelen zich vooral onveilig in Tsjechië, Griekenland en Italië

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance heeft onderzoek gedaan naar het gevoel van veiligheid tijdens de vakantie in Europa.

Het blijkt dat Nederlanders zich in Europa het minst veilig voelen in Tsjechië, Griekenland en Italië. De drie landen waar zij zich het meest veilig voelen zijn buurland Duitsland, België en vakantieland nummer 1 Frankrijk.

Maatregelen tegen diefstal

De helft van de Nederlanders op vakantie loopt niet alleen over straat omdat ze zich niet veilig voelt. Dit hangt van een aantal factoren af; bijvoorbeeld van het vakantieland of van het tijdstip van de dag. 16% gaat na zonsondergang niet meer alleen de straat op. Bijna iedereen neemt maatregelen tegen diefstal. Zo let men vooral extra goed op de tas die men bij zich draagt (74%), neemt men weinig contant geld mee (65%) en draagt men, zoals ook nodig is voor de reisverzekering, waardevolle spullen niet zichtbaar bij zich (55%). Ondanks alle maatregelen wordt 12% van de Nederlanders toch beroofd op vakantie in het buitenland.

Ruim een derde ziek tijdens vakantie

Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, neemt de meerderheid ook voorzorgsmaatregelen om ziekte te voorkomen. Zo drinkt men vooral zo weinig mogelijk kraanwater en eet men geen rauw vlees of rauwe vis. Ook vermijden Nederlanders ijsklontjes in drankjes en beperken ze het eten van rauwe groenten. 63% van de reizigers laat zich van tevoren adviseren over bijvoorbeeld inentingen. Toch wordt daardoor niet voorkomen dat 31% wel eens ziek is op vakantie.

Inhoud van de koffer: duizend euro

Nederlanders die met de auto op reis gaan stoppen vaak de ingepakte koffers de avond voor vertrek al in de auto. Ook tijdens de reis laten ze de spullen in de auto wanneer ze een tussenstop maken (dit doet 50%). Van de vliegtuigpassagiers vervoert het merendeel hun dure spullen in de handbagage. 7% van de reizigers stopt alles gewoon in de ruimbagage ondanks het feit dat er jaarlijks miljoenen koffers zoekraken. De waarde van de inhoud van de koffer wordt door de Nederlanders zelf geschat op 1000 euro. Wanneer naast de gebruikelijke mobiele telefoon en fotocamera ook laptop, videocamera, MP3spelers, spelcomputer en/of iPad mee gaan, loopt de waarde al snel op en is het verstandig de bagagedekking te controleren en eventueel te verhogen.

Allianz Global Assistance: reisverzekering belangrijk

Allianz Global Assistance heeft dit onderzoek naar veiligheid & gezondheid op reis geïnitieerd vanwege de zomervakantie. De hulpverlener en reisverzekeraar staat klaar om mensen altijd en overal ter wereld te helpen. Mondial adviseert Nederlanders verstandig op reis te gaan en de veiligheidsrisico’s en de eventuele consequenties zoveel mogelijk te beperken. De juiste reisverzekering hoort daar zeker ook bij.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739