vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Onderzoek: Reizigers zoeken op reisforums vooral informatie over vliegreizen en reisgenoot

reisverzekering Wereldwijd worden reisforums vooral gebruikt om te discussiëren over vliegreizen. Nederlanders gebruiken reisforums daarnaast voor hun zoektocht naar een betrouwbare reisgenoot.

Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek dat reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance heeft gedaan naar de onderwerpen waar over gepraat wordt op reisforums. Ook kamperen en vrijwilligerswerk zijn veel voorkomende thema’s waar reizigers online over praten.

Onderzoek

Het onderzoek geeft een overzicht van de meest besproken onderwerpen over reizen door internetgebruikers in elf landen. Voor het onderzoek werden in Nederland de tien grootste reisforums geraadpleegd. Er is gekeken naar welke onderwerpen de afgelopen vijf jaar de meeste vragen en antwoorden hebben opgeleverd.

Top 3 onderwerpen wereldwijd

Het onderzoek toont een grote diversiteit van discussies onder reizigers tussen de verschillende landen. De top drie onderwerpen zowel wereldwijd als op Europees niveau komen echter overeen:

  1. Vliegreizen.
  2. De zoektocht naar een betrouwbare reisgenoot.
  3. Cruises.

Vliegreizen

Wereldwijd worden reisforums het meeste gebruikt om te discussiëren over vliegreizen. Vluchten, luchtvaartmaatschappijen, vliegtickets en luchthavens worden daarbij uitgebreid besproken. Maar ook details over de toegestane bagage, objecten die wel of niet zijn toegestaan in de handbagage zorgen voor gespreksstof.

Nederlandse reizigers

In Nederland worden reisforums vooral gebruikt door vrouwen die op zoek zijn naar een reispartner waarmee ze veilig kunnen reizen. Opvallend is dat ruim 51% van alle conversaties uit de top 10 hierover gaat. Een veel hoger percentage als je dit vergelijkt met andere landen. Op nummer twee staat het onderwerp kamperen (10,6%) waar vooral veel technische aspecten worden gedeeld. Ook nergens anders wordt er zo veel gesproken over vrijwilligerswerk in het buitenland (8,5%). Verder delen reizigers vaak ervaringen over hotels, campings, steden, reisorganisaties, luchtvaartmaatschappijen en reisverzekeringen op de Nederlandse reisforums.

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat Nederlanders meer internationaal georiënteerd zijn als het aankomt op wonen, werken en studeren in het buitenland. In andere landen wordt veel gesproken over reisaanbiedingen en worden tips uitgewisseld over loyaliteitsprogramma’s. Maar in de Nederlandse top 10 komen deze onderwerpen helemaal niet voor. Buiten de top 10 wordt veel gesproken over naturisme, wintersport en fotografie. Nederlanders delen graag hun passie voor fotografie op de reisforums en praten over de nieuwste camera’s die perfect zijn voor op reis.

Nederlanders versus Europeanen

Waar de Spanjaarden met elkaar spreken over het maken van een reis alleen, zoeken Nederlanders juist hun reisgezelschap via de verschillende forums. De Fransen raadplegen de forums voornamelijk voor all-inclusive hotels, maar ook voor fietsroutes. Opvallend genoeg komt dit onderwerp niet in de top 10 van fietsland Nederland voor.

Infographic-Helpme-NL

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739