vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Reizigersdiarree meest voorkomend ongemak tijdens vakantie buitenland

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Nederlanders zijn niet kieskeurig en eten vrijwel alles tijdens de vakantie in het buitenland. Zij letten niet op de gezondheidsrisico’s die dit met zich mee kan brengen.

Een kwart zegt alleen oplettend te zijn bij drankjes. Bijna 10 procent van de vakantiegangers let helemaal nergens op en eet en drinkt alles op vakantie wat hij lekker vindt.

Dit blijkt uit onderzoek dat ‘Gezond op reis’ liet uitvoeren door TNS NIPO onder ruim 600 respondenten die het afgelopen jaar op vakantie zijn geweest.

Reizigersdiarree: veel voorkomend ongemak

De aankomende twee weken, tijdens de voorjaarsvakantie, trekken gezinnen met schoolgaande kinderen er massaal op uit. Een goedkope zonnige vakantiebestemming is dit jaar populairder dan de sneeuw, blijkt uit de ANVR GfK Travelscan. Vooral de all-inclusive vakanties zijn in trek. Perry van Genderen van de Travel Clinic Havenziekenhuis: ‘De risico’s die een wintersportvakantie met zich mee brengen zijn voor veel reizigers bekend. Daarentegen zijn zij niet altijd op de hoogte van de gezondheidsrisico’s op een zonnige bestemming. Zelfs in een luxe all-inclusive resort ben je niet altijd veilig. Zo zijn tientallen mensen ziek geworden toen een paar jaar geleden hepatitis A uitbrak in een viersterrenhotel.’ Naast hepatitis is reizigersdiarree een veel voorkomend ongemak. Reizigersdiarree is vooral bij jonge kinderen gevaarlijk, omdat zij door diarree sneller uitdrogen dan volwassenen.

Let op wat je eet en drinkt

Het krijgen van hepatitis A en B is makkelijk te voorkomen door inenting. Voor reizigersdiarree is het belangrijk om uit voorzorg ORS mee te nemen. Verder is het belangrijk goed te letten op wat je eet en drinkt. Dat bijvoorbeeld alles wat je eet goed gebakken of gekookt is en je geen kraanwater drinkt in het buitenland. Bij kinderen is hygiëne een extra aandachtspunt. ‘Je kind laten inenten en voor elke maaltijd de handjes wassen is geen overbodige luxe. Kinderen van nu zijn tenslotte ook de reizigers van de toekomst,’ aldus van Genderen. Landen waar extra waakzaamheid omtrent voeding geboden is, zijn: Egypte, Turkije en Kroatië.

Top 5 ‘Onschuldig voedsel’

Het lijkt misschien onschuldig, maar het is het niet. Wil je geen reizigersdiarree oplopen? Let dan goed op bij het onderstaande rijtje voedsel:

  • Tropische cocktail met ijsklontjes
  • Soft- of schepijsje
  • Frisse salades
  • Schaaldieren
  • Fruitsalade

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739