vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

RIVM waarschuwt reizigers Israël voor polio

Vaccinatie

RIVM waarschuwt reizigers Israël voor polio

Reizigers naar Israel doen er verstandig aan om na te gaan of zij gevaccineerd zijn tegen polio. Reden is het poliovirus type I, dat nog steeds in Israël blijkt voor te komen, zo waarschuwt het RIVM.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) trof het poliovirus afgelopen half jaar aan in het rioolwater in het midden en zuiden van het land.

Reizigers wordt geadviseerd na te gaan of zij minder dan 10 jaar geleden tegen polio gevaccineerd zijn. Is dat niet het geval, dan kunnen zij zich bij hun regionale GGD tegen polio laten vaccineren met het gecombineerde difterie tetanus polio vaccin (DTP-vaccin).

Polio

Besmetting met het poliovirus verloopt vaak ongemerkt. Mensen die niet ziek zijn, kunnen het virus wel verspreiden. Ziekteverschijnselen (die lijken op griep) treden op na zeven tot veertien dagen. In zeldzame gevallen leidt polio tot verlamming, door aantasting van de zenuwen.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739