vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Run op lastminute vakanties door regen

vakantie-reisverzekeringNederlanders kiezen deze zomer vaker voor een lastminute vakantie dan vorig jaar. Touroperators verkochten in de afgelopen vier weken meer lastminute reizen dan in dezelfde periode in 2011, zo meldt de NOS.

Een aantal grote reisorganisaties heeft een lastminutekantoor op Schiphol. Daar melden zich veel mensen die naar een betaalbare en zonnige bestemming willen. Sunweb ziet een toename van 40 procent. Bij D-reizen zijn 15 procent meer lastminutes geboekt.

Opvallend

Reisorganisatie TUI kan geen exacte cijfers geven, maar bevestigt de trend. Een woordvoerder noemt de toename opvallend, omdat de stijging vorig jaar ook al groot was.

Een van de oorzaken van de toegenomen populariteit van de lastminutes is het matige weer. “Nederlanders die het zat zijn, komen hier met koffer in de hand kijken waar ze goedkoop en meteen naar de zon kunnen”, zegt een van de organisaties.

Consumnten hebben dit jaar ook langer gewacht met het boeken van hun vakantie. Dat gebeurt normaal gesproken vaak al in januari, maar die boekingen bleven dit jaar achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *