vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Meer schade reisverzekeraars door natuurgeweld

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Het afgelopen jaar hebben reisverzekeraars het aantal claims fors zien stijgen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Verbond van Verzekeraars.

Directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars laat aan de NOS weten dat vooral natuurgeweld heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van het aantal claims. De IJslandse aswolk en overstromingen in Frankrijk zorgde voor een stijging van de schadelast met 10 miljoen euro.

Volgens de heer Weurding kwamen er vorig jaar 20.000 extra claims binnen bij de reisverzekeraars. Vooral de IJslandse aswolk zorgde voor deze stijging. Reisverzekeraars besloten om coulant met claims om te gaan en ook schade te vergoeden die normaal gesproken door de vliegtuigmaatschappijen zouden moeten worden betaald.

Om discussies te voorkomen hebben de reisverzekeraars er voor gekozen om de verzekerden zoveel mogelijk te helpen en schade te vergoeden, ondanks dat zij hiertoe niet verplicht waren. De reisverzekeraars zijn nog in gesprek met de luchtvaartmaatschappijen om deze schade gecompenseerd te krijgen.

Het interview is hier te beluisteren: NOS

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739