vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Schiphol belangrijkste luchthaven voor EU-reizigers

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Schiphol is de belangrijkste luchthaven voor vluchten binnen Europa. Via de luchthaven in Amsterdam werden in 2010 de meeste passagiers vervoerd binnen de Europese Unie. Dat blijkt uit een rapport van Eurostat.

In 2010 vervoerde Schiphol zo’n 45 miljoen reizigers, waarvan 25 miljoen passagiers binnen Europa reisden. Dat is een groei van bijna 4 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Onder Schiphol staat de Franse luchthaven Charles de Gaulle (23 miljoen), gevolgd door London Heathrow (22 miljoen) en Frankfurt Main (19 miljoen). Luchthaven Barajas in Madrid staat op de vijfde plek met 18 miljoen EU-reizigers.

Heatrow grootste met passagiers buiten EU

Als het gaat om passagiers van en naar landen buiten de EU, was Heathrow in 2010 de grootst(65,74 miljoen). Charles de Gaulle kwam op de tweede plek (57,95 miljoen). Luchthaven Frankfurt am Main stond op nummer drie met 52,65 miljoen. Schiphol was de vijfde luchthaven van de Europese Unie. Via het Amsterdamse vliegveld werden 45,15 miljoen passagiers vervoerd.

De cijfers zijn gepubliceerd in een rapport van Eurostat, het statistische bureau van de Europese Unie.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739