vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schiphol weer vierde luchthaven van Europa

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag In 2011 hebben bijna 50 miljoen passagiers gebruik gemaakt van Amsterdam Airport Schiphol.

Dat is 10,2 % meer dan het jaar ervoor, toen de luchthaven 45,2 miljoen passagiers verwelkomde. Qua passagiersaantallen neemt Schiphol weer de vierde plaats in Europa in. De vierde plaats op de Europese ranglijst werd overgenomen van Madrid. Schiphol heeft het afgelopen jaar ook de miljardste passagier sinds haar ontstaan in 1916 mogen verwelkomen.

Nieuwe bestemmingen

Het netwerk is in 2011 verder uitgebreid, van 301 naar 313 directe bestemmingen. Met name dankzij KLM en SkyTeam-partners werd een aantal belangrijke intercontinentale bestemmingen toegevoegd, zoals Guangzhou, Hangzhou, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Havana en Orlando. Ook in Europa is het aantal bestemmingen uitgebreid, van 162 naar 169.

Investeren in capaciteit en kwaliteit

Op de langere termijn verwacht Schiphol dat de passagiersaantallen en vracht weer zullen toenemen. Daarom zal Schiphol in de toekomst meer terminal- en piercapaciteit nodig hebben. Schiphol heeft ambitieuze plannen voor de toekomst, het gaat daarbij om miljardeninvesteringen. Topman Jos Nijhuis maakt in maart de investeringen bekend. Het zal gaan om de uitbreiding van terminal en pieren en nieuwe veiligheidssystemen. Deze investeringen zullen worden doorberekend in de luchthaventarieven.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739