vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Schiphol: Kom goed voorbereid en op tijd naar de luchthaven in de meivakantie

Schiphol-drukte

Vrijdag 22 april a.s. start de meivakantie. Vanwege de drukte zet de luchthaven Schiphol extra mensen in. Daarnaast wordt reizigers gevraagd zich goed op de reis voor te bereiden.

Schiphol adviseert reizigers op tijd naar de luchthaven te komen en de tijd aan te houden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft.

Hoe lang van tevoren op Schiphol zijn?

Afgelopen weken werd in de media de suggestie gewekt dat door drukte in de meivakantie reizigers veel eerder dan gebruikelijk naar Schiphol moeten komen. Dit heeft echter geen zin omdat de incheckbalies dan nog niet open zijn.

Schiphol adviseert reizigers de tijd aan te houden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft. Actuele vluchtinformatie is te vinden op de websites van luchtvaartmaatschappijen en op www.schiphol.nl.

Goed voorbereid op reis

Schiphol geeft reizigers tips over hoe ze zich goed kunnen voorbereiden op de reis. Hierdoor kan het proces van inchecken, security- en paspoortcontrole vlotter verlopen.

  • Controleer ruim voor vertrek of je paspoort of ID-kaart geldig is.
  • Weet wat mee mag in je handbagage.
  • Kom op tijd, houd de tijd aan die de luchtvaartmaatschappij aangeeft.
  • Check thuis online in of doe dit bij een van de selfservice incheckzuilen.
  • Houd reisdocumenten, elektronica en verpakte vloeistoffen binnen handbereik.

Regels handbagage

Er gelden strikte regels voor wat mee mag in de handbagage. Daarnaast gelden voor vloeistoffen en gels speciale voorwaarden voor hoe ze verpakt moeten worden. Kijk voor de regels op www.schiphol.nl/handbagage.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739