vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Deze zomer recorddrukte op Schiphol dus kom op tijd!

zomerdrukte-schiphol Reis je deze zomer via Schiphol naar je vakantiebestemming? Dan ben je niet de enige! In het jaar dat de luchthaven een eeuw bestaat, ontvangen ze in de vakantie een recordaantal reizigers: meer dan 200.000 per dag. En dat niet één keer, maar op driekwart van de zomerdagen.

In juli en augustus zullen circa 12,7 miljoen passagiers via de luchthaven Schiphol reizen. In 2015 waren dit er ruim 10,6 miljoen. De verwachting is dat Schiphol dit jaar in totaal zal uitkomen op zo’n 63 miljoen passagiers.

Om ervoor te zorgen dat jij daar zo min mogelijk van merkt, heeft Schiphol zich extra goed voorbereid. Bovendien kun je er zelf eenvoudig voor zorgen dat je reis soepeler verloopt.

Om de verwachte topdrukte in goede banen te leiden, zijn er veel maatregelen getroffen. Zo zorgt men ervoor dat processen achter de schermen optimaal werken, wordt alles van tevoren goed afgestemd met luchtvaartmaatschappijen en andere partners, en zetten ze veel extra medewerkers in. Maar houd er rekening mee dat er door de enorme drukte wachtrijen zullen ontstaan, bijvoorbeeld bij het inchecken en de security- of paspoortcontrole.

Zo zorg je zelf voor een soepele reis

Als je onderstaande tips opvolgt, verklein je de kans dat je voor verrassingen komt te staan en ben je sneller door de controles:

  • Controleer ruim voor vertrek of je paspoort of ID-kaart geldig is.
  • Weet wat mee mag in je handbagage.
  • Kom op tijd, houd de tijd aan die de luchtvaartmaatschappij aangeeft.
  • Check thuis online in of doe dit bij een van de selfservice incheckzuilen.
  • Houd reisdocumenten, elektronica en verpakte vloeistoffen binnen handbereik.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739