vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Sluiting Nederlands ambassade in Almaty – Kazachstan

Nederlandse ambassade De Nederlandse Ambassade in Almaty, Kazachstan, wordt per 1 augustus 2012 gesloten. Dit heeft gevolgen voor de uitvoering van diverse consulaire handelingen zoals paspoortuitgifte, visumverlening, legalisaties, inburgeringsexamens, consulaire bijstand in noodgevallen, etc.

Vanaf 18 mei 2012 kunnen belanghebbende niet meer bij deze Nederlandse vertegenwoordiging in Almaty, Kazachstan terecht voor visa (kort verblijf, machtiging voorlopig verblijf en Caribische visa) en inburgeringsexamens. Vanaf 1 juni 2012 kan je niet meer bij deze Nederlandse vertegenwoordiging in Almaty, Kazachstan terecht voor paspoorten en consulaire bijstand in noodgevallen.

Nederlandse ambassades in de regio

Voor paspoortaanvragen kan men na deze datum terecht bij de overige Nederlandse ambassades in de regio, zoals bijvoorbeeld de ambassade in Moskou, Kiev of Peking, óf in Nederland zelf. Den Haag, Enschede, Maastricht, Echt-Susteren en Oldambt bieden deze mogelijkheid. Naar verwachting is er vanaf 1 januari 2013 ook een loket op Schiphol.

Voor consulaire bijstand in noodgevallen kan men zich ná deze datum wenden tot de Nederlandse ambassade te Astana of tot een Europese ambassade/consulaat in Almaty.

De Nederlandse diplomatieke dienst verandert omdat de verhoudingen in de wereld, de Nederlandse belangen en de vraag naar dienstverlening van burgers veranderen. Het netwerk van de Nederlandse vertegenwoordigingen in het buitenland wordt flexibeler, kleiner en goedkoper.

//
//

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739