vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Hevige sneeuwval in Frankrijk: ANWB waarschuwt wintersporters

De ANWB waarschuwt wintersporters die zaterdag richting de Franse Alpen vertrekken voor problemen op de wegen naar skigebieden door hevige sneeuwval.

De kans is groot dat toegangswegen naar wintersportplaatsen worden afgesloten vanwege lawinegevaar.

In het gebied rond de Mont Blanc heeft het al flink gesneeuwd en er wordt nog meer sneeuw verwacht. Lokaal kan in de Alpen wel een meter sneeuw vallen. De ANWB raadt vakantiegangers aan sneeuwkettingen mee te nemen en onderweg naar de laatste verkeersinformatie te luisteren.

LawinesLawines

De Franse weerdienst zegt dat er daardoor een grote kans is op lawines. Toegangswegen naar wintersportplaatsen als Chamonix en Albertville worden waarschijnlijk tijdelijk afgesloten.

De problemen kunnen erger worden doordat vandaag veel vakantiegangers aangekomen of juist naar huis gaan. Hoeveel Nederlanders vandaag naar de Franse skigebieden reizen, is niet bekend.

Files

Wintersporters die komend weekeinde uit Nederland vertrekken moeten bovendien rekening houden met vertraging door files. Zo zal het vastlopen in het zuiden van Duitsland op wegen rond München. Ook op wegen in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk komen waarschijnlijkheid lange files te staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *