vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Hevige sneeuwval in Frankrijk: ANWB waarschuwt wintersporters

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag De ANWB waarschuwt wintersporters die zaterdag richting de Franse Alpen vertrekken voor problemen op de wegen naar skigebieden door hevige sneeuwval.

De kans is groot dat toegangswegen naar wintersportplaatsen worden afgesloten vanwege lawinegevaar.

In het gebied rond de Mont Blanc heeft het al flink gesneeuwd en er wordt nog meer sneeuw verwacht. Lokaal kan in de Alpen wel een meter sneeuw vallen. De ANWB raadt vakantiegangers aan sneeuwkettingen mee te nemen en onderweg naar de laatste verkeersinformatie te luisteren.

LawinesLawines

De Franse weerdienst zegt dat er daardoor een grote kans is op lawines. Toegangswegen naar wintersportplaatsen als Chamonix en Albertville worden waarschijnlijk tijdelijk afgesloten.

De problemen kunnen erger worden doordat vandaag veel vakantiegangers aangekomen of juist naar huis gaan. Hoeveel Nederlanders vandaag naar de Franse skigebieden reizen, is niet bekend.

Files

Wintersporters die komend weekeinde uit Nederland vertrekken moeten bovendien rekening houden met vertraging door files. Zo zal het vastlopen in het zuiden van Duitsland op wegen rond München. Ook op wegen in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk komen waarschijnlijkheid lange files te staan.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739