vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Social media: uitlaatklep voor negatieve reiservaringen

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Uit een onderzoek is gebleken dat Nederlanders, social media vooral gebruiken om negatieve reiservaringen te delen.

‘Hoe deelt u uw reiservaringen?’ Deze vraag werd gesteld in een telefonisch onderzoek van World Ticket Center aan 650 reizigers. 78% gaf aan belevenissen en reiservaringen te delen middels internet.

De overige 22% van de respondenten deelt reiservaringen offline, oftewel mondeling, met vrienden, familie of kennissen. De meest gebruikte internetkanalen zijn Reisblogs (28%), vakantiebeoordelingssites (23%), websites in eigen beheer (19%), internetfora (16%) en social media kanalen (14%).

Positieve ervaringen ontbreken

Hoewel het gebruik van social media de afgelopen jaren aanzienlijk is toegenomen wordt het nog relatief weinig ingezet als reiservaringsplatform. Opmerkelijk is dat het onderzoek aantoont dat voornamelijk positieve ervaringen blijken te ontbreken op social media kanalen. Maar liefst 81% geeft aan zijn/haar beklag te doen via social media en dat terwijl maar 19% aangeeft positieve berichten te plaatsen.

Daar waar Reisblogs het platform zijn voor positieve reiservaringen en belevenissen, worden de social media kanalen als Twitter en Facebook volgens het onderzoek het meest ingezet bij negatieve ervaringen met de reisorganisatie, accommodatie of luchtvaartmaatschappij.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739