vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Soepeler annuleren bij calamiteiten

Buza roept nederlanders dringend op om mali te verlaten Touroperators verenigt in de ANVR zijn voornemens om de voorwaarden voor het annuleren van een reis bij calamiteiten te versoepelen.

De ANVR werkt momenteel aan een aanpassing van de reisvoorwaarden, waardoor passagiers meer rechten krijgen bij het annuleren. Er moet dan wel sprake zijn van een calamiteit (natuurramp, binnenlandse onrust, etc.) op de vakantiebestemming.

De aanpassing zal gekoppeld worden aan de uitkeringsvatbare situatie van het calamiteitenfonds. Reizigers kunnen dan bij een calamiteit, de reis binnen 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren of omboeken. Volgens de huidige reisvoorwaarden is dat alleen mogelijk bij een dekkingsbeperking, wat in de volksmond ook wel een ‘negatief reisadvies’ wordt genoemd.

Consumentenbond

De situatie in Egypte eerder dit jaar, waarbij er lang onduidelijkheid bestond voor reizigers, leverde veel klachten op. De Consumentenbond trok zich het leed van de vakantiegangers aan en vroeg de ANVR wat aan deze situatie te doen. De ANVR heeft daarop besloten de voorwaarden te versoepelen, zodat consumenten gemakkelijker kunnen annuleren.

Hoewel deze aanpassing de nodige impact heeft, verwacht de ANVR geen grote gevolgen voor touroperators. “Een uitkeringsvatbare situatie duurt meestal maar een paar dagen, Egypte was een uitzondering”, zo laat een woordvoerder van de ANVR weten. Verder is de ANVR van mening dat de meerderheid van de touroperators zich al soepel opstelt bij een eventuele calamiteit.

De nieuwe ANVR voorwaarden worden per 1 april 2012 van kracht.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739