vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

SOS International: 27.000 vakantiegangers in de problemen

Sos international: 27.000 vakantiegangers in de problemen Alarmcentrale SOS International heeft vanaf het begin van de zomervakantie zo’n 27.000 vakantiegangers bijgestaan die de hulp van de alarmcentrale inschakelden. Het ging om Nederlanders die om medische redenen of mobiliteitsproblemen hulp zochten.

Top vijf

Het overgrote deel van de meldingen uit het buitenland was afkomstig uit Frankrijk, gevolgd door Turkije. Op de derde plaats staat Spanje. Duitsland neemt de vierde plek in en Italië sluit de top vijf af.

Ziek op vakantie

Maag- darmklachten zijn nog steeds de meest voorkomende klacht onder de Nederlandse vakantiegangers. Daarnaast komen ook oorontstekingen veelvuldig voor. Net als allergische reacties, wonden aan hoofd of voeten en verstuikingen van enkels.

Pech onderweg

Het merendeel van de automobilisten die de alarmcentrale bellen heeft pech onderweg. Tot nu toe heeft SOS International zo’n 12.000 pechmeldingen geregistreerd, voornamelijk uit Frankrijk en Duitsland.

Vakantieperiode bijna ten einde

Deze week heeft alleen regio Noord nog vakantie. In het zuiden en midden van het land zijn de scholen al weer begonnen. Hoewel de vakantieperiode voor heel Nederland bijna ten einde is kan de maand september ook nog een drukke maand voor de alarmcentrale zijn. Dat is de periode waarin veel mensen op vakantie gaan die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739