vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

SOS International introduceert iPhone applicatie

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Bij pech in het buitenland heb je niet altijd de juiste gegevens bij de hand. De polis van je reisverzekering ligt waarschijnlijk nog ergens op je hotelkamer, terwijl je op het strand direct contact op wilt nemen met de alarmcentrale van je reisverzekeraar. Alarmcentrale SOS International komt daarom met een handige oplossing: een iPhone applicatie waarmee je alle belangrijke gegevens altijd direct bij de hand hebt.

Belangrijke telefoonnummers binnen handbereik
Met deze applicatie is het niet nodig om tijd te verspillen aan het zoeken van de telefoonnummers van de hulpdiensten, zoals de alarmcentrale van de reisverzekeraar, de bank, de ambassade of de politie. Het maakt niet uit bij welke reisverzekeraar je verzekerd bent, de applicatie geeft je tijdens de vakantie toegang tot alle belangrijke telefoonnummers. Indien je direct hulp nodig hebt, is de hulpdienst dankzij deze applicatie snel ter plaatse.

Reizigers bedienen met iPhone applicatie

Het aanbod aan iPhone applicaties wordt iedere dag groter. SOS International zag dat de applicaties het leven van de gebruikers gemakkelijker maakte. Uit evaluaties van SOS International bleek dat veel reizigers vaak onnodig tijd verspilde aan het zoeken van de juiste telefoonnummers in het buitenland of de polisinformatie. Dit bracht SOS International op het idee om de iPhone applicatie te ontwikkelen, om reizigers in het buitenland beter te kunnen bedienen.

Werking van de applicatie
Op de hoofdpagina van de applicatie heb je door op de knop ‘Alarm’ te drukken, meteen toegang tot alle relevante alarmnummers. Je kunt hiermee direct contact opnemen met de autoverzekeraar, reisverzekeraar of zorgverzekeraar. Buiten de verzekeraars zijn onder deze knop ook de telefoonnummers van de lokale hulpdiensten te vinden. Verder bestaat er een knop ‘Handig’, waaronder de telefoonnummers staan van de ambassade of het consulaat in de buurt van je vakantiebestemming. Ook het nummer dat je nodig hebt om bijvoorbeeld je bankpas te laten blokkeren is onder deze knop te vinden.

Gratis downloaden
De SOS International applicatie is inmiddels al duizenden keren gedownload. De download is geheel gratis. Het is raadzaam om de applicatie alvorens je vakantie in Nederland te downloaden, aangezien  internetgebruik op je mobiel in het buitenland erg duur kan zijn. Wanneer je de applicatie hebt gedownload werkt deze in het buitenland zonder internet, met uitzondering van het opvragen van de huidige locatie. Het is ook mogelijk om handmatig een land te selecteren, waardoor je geen gebruik van je internetverbinding hoeft te maken.

Applicatie voor alle verzekeraars
In de toekomst wordt de applicatie mogelijk uitgebreid met een functie welke direct de locatie doorgeeft aan de alarmcentrale als je deze belt met een hulpaanvraag.
Alle verzekeraars kunnen gebruik maken van de SOS International applicatie en aanpassen naar hun eigen wensen. Tevens kunnen verzekeraars een eigen huisstijl aan de applicatie toevoegen. Zorgverzekeraar CZ heeft de primeur met de ‘CZ Reishulp’.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er is één reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739