vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

SOS International: Nederlandse vakantiegangers melden meer pech in buurlanden

Meer pech in buurlanden

Meer pech in buurlanden

De zomerperiode is aangebroken en reizigers bereiden zich voor op een zorgeloze (auto) vakantie. Maar helaas zit een ongeluk in een klein hoekje, ook in het buitenland. Deze zomer hebben veel Nederlanders al te maken gehad met pech onderweg.

Ten opzichte van het jaar 2017 ziet de alarmcentrale SOS International in de eerste weken van de zomervakantie van 2018 een stijging van 15,9% in het aantal pechmeldingen in België. Op de tweede plaats staat Duitsland met 10,1%. De pechmeldingen lopen uiteen van een lekke band tot aan (grotere) problemen met de motor of accu.

De alarmcentrale adviseert om voor de reis de auto, caravan, camper of vouwwagen goed na te laten kijken. Een zorgeloze en veilige reis begint immers thuis.

Dit zijn de beste tips voor een goede start van je autovakantie:

  • Controleer de bandenspanning van je caravan, camper of vouwwagen. De banden kunnen door het lange stilstaan plat worden of er kunnen scheurtjes in komen waardoor je een klapband kunt krijgen.
  • Zorg voor een reserveband. ’s Avonds of in het weekend is het namelijk vaak niet mogelijk om een nieuwe band te regelen via de hulpdienst. In Spanje is het zelfs verplicht om een reservewiel bij je te hebben.
  • Controleer het oliepeil en zorg voor voldoende koelvloeistof. Grote afstanden rijden betekent ook meer olieverbruik. Let op; controleer altijd bij een koude motor.
  • Veilig, ook bij pech. Kom je stil te staan langs de weg, dan is veiligheid van groot belang. Zorg daarom voor voldoende reflecterende hesjes. In veel landen zoals Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje is dit zelfs verplicht. Hetzelfde geldt voor een gevarendriehoek.
  • Neem een creditcard mee. Als je pech of schade krijgt aan je auto en je kan niet meer verder rijden, dan kan het zijn dat de alarmcentrale een huurauto voor je regelt. Bij het ophalen van de auto heb je een geldige creditcard nodig om de borg te betalen.
  • Vergeet niet om het autohulppakket op je reisverzekering af te sluiten. Bij pech onderweg is het niet vanzelfsprekend dat zaken als een vervangende auto of extra overnachtingskosten gedekt zijn op je autoverzekering.

België en Duitsland zijn geliefde vakantiebestemmingen onder de Nederlanders. Zo kan het zijn dat vakantiegangers steeds dichter bij huis op vakantie gaan, zeker gezien het weer de afgelopen weken, maar ook zijn beide landen doorreislanden naar andere vakantiebestemmingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739