vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

SOS International: stijging ziekte- en ongevalmeldingen

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Alarmcentrale SOS International meldt een stijging van het aantal ziekte- en ongevalmeldingen vanuit Turkije (60%) en Griekenland (10%) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Opmerkelijk is ook een stijging van maar liefst 40% van het aantal ziekte- en ongevalmeldingen vanuit Egypte ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit aantal valt op omdat het aantal boekingen naar Egypte vergeleken met zomer 2010 met bijna 30% is gedaald. “Het betreft voornamelijk ziektemeldingen. Met stip op nummer 1 staan maag- en darmklachten (diarree) in Egypte”, zegt een woordvoerder van SOS.

Stijging

SOS International verwerkte in de maand juli ruim 15.000 hulpvragen van reizigers met medische of materiële problemen in het buitenland. Door de toename van het aantal medische alarmmeldingen vanuit Egypte, Turkije, Spanje en Griekenland ziet SOS International een totale stijging van ruim 13% op het aantal medische dossiers ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Er komen bij de alarmcentrale minder pech- en schademeldingen binnen vanuit Frankrijk, Duitsland en België. Dit zou erop kunnen duiden dat meer Nederlanders de auto hebben verruild voor het vliegtuig dit jaar.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739