vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

SOS International: Tips voor Oranje supporters in Sochi

Aan de vooravond van de Olympische Winterspelen zet SOS International nuttige informatie op een rij voor de Nederlandse fans die naar de Russische badplaats afreizen om de Oranje sporters aan te moedigen. 

Medische hulp
Het Russische organisatiecomité heeft medische hulp tijdens de Spelen geregeld. Zij hebben een aantal lokale ziekenhuizen geselecteerd die speciaal opgenomen zijn in het Olympische Spelen Healthcare programma. Mocht er iets gebeuren in/bij een locatie waar wedstrijden gehouden worden dan zijn er hulpverleners ter plekke om te helpen, ervoor te zorgen dat je naar een ziekenhuis wordt gebracht etc.

Hulp bij spoedgevallen
Ben je niet op een olympische locatie (bijvoorbeeld in een hotel of onderweg) en je hebt spoedeisende hulp nodig dan bel je met je mobiele telefoon 112 en vervolgens kies je:
1 – voor brandweer
2 – voor politie
3 – voor eerste hulp bij ongevallen

Bel je met een vaste telefoon dan hoef je alleen maar 01, 02 of 03 te kiezen.

Geen spoed maar wel hulp nodig
Heb je medische hulp nodig maar is er geen spoed bij, neem dan contact op met je alarmcentrale in Nederland. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar voor advies en hulp en kunnen je verwijzen naar een goede arts of ziekenhuis.

Ziekenhuizen
Het merendeel van de Russische ziekenhuizen is goed uitgerust. De grote staatsziekenhuizen verschillen niet veel van de West Europese ziekenhuizen. Ze beschikken over goede faciliteiten en gekwalificeerd personeel. Realiseer je wel dat er nauwelijks Engels gesproken wordt in deze ziekenhuizen en dat de verpleegkundige hulp gelimiteerd is!

Lokale partner: Global Voyager Assistance (GVA)
SOS International werkt samen met een lokale IAG partner, GVA, die we kunnen inschakelen voor hulp ter plaatse. IAG (International Assistance Group) is het internationale samenwerkingsverband van alarmcentrales waar SOS International lid van is.

Apotheken
Veel apotheken (Apteka in het Russisch) zijn 24 uur per dag open. Wel is voor de verschillende medicijnen vaak een doktersvoorschrift nodig. Gebruik je medicijnen neem dan voor de zekerheid een reserverecept mee vanuit Nederland.

Denk aan je reisverzekering
Wij adviseren een goede reisverzekering inclusief geneeskundige kosten af te sluiten. Alleen met een zorgverzekering ben je vaak niet voldoende verzekerd als je bijvoorbeeld door de alarmcentrale terug naar Nederland moet worden gebracht. Bij de meeste reisverzekeringen valt Sochi onder de Europadekking. Check voor de zekerheid of je Europa- of werelddekking nodig hebt op jouw reisverzekering.

Pinnen in Rusland
Om te kunnen pinnen in Rusland moet je je pas geschikt maken voor pinnen buiten Europa. Standaard staat je pinpas ‘uit’ voor pinnen buiten Europa. Je pas instellen voor gebruik buiten Europa doe je online via internetbankieren of bij je bank.

Medicijnen in handbagage
Gebruik je medicijnen doe deze dan voor de zekerheid in je handbagage. En neem een reserverecept mee.

Verzekering- en medische gegevens bij de hand
Neem de pasjes van je zorg- en reisverzekering mee. Dan heb je altijd je gegevens en het telefoonnummer van je alarmcentrale bij de hand. Je kunt hiervoor ook de gratis SOS op Reis app downloaden voor iPhone of android. In deze app kun je al je verzekeringsgegevens vastleggen. Daarnaast heb je direct beschikking over de noodnummers in Rusland. Met de app kun je bovendien digitaal je melding doorgeven aan onze alarmcentrale mocht je hulp nodig hebben.
Je medische gegevens kun je vastleggen in de SOS International INFO Tag. Dit is een metalen label voorzien van een QR code. Met een scan van deze code zijn belangrijke medische en contactgegevens direct beschikbaar. Een veilig idee als je iets overkomt. De tag is te bestellen op www.sosopreis.nl Daar is ook alle informatie over de tag te vinden.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739