vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reistip SOS International: bewaar waardevolle zaken niet op één plek

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Alarmcentrale SOS International geeft deze zomerperiode wekelijks een handige reistip. De tip voor deze week: bewaar geld, belangrijke documenten & passen niet op één plek.

Op reis gaan allerhande belangrijke documenten en betaalpassen mee. Vaak worden die bewaard op één plek of meegenomen in één tas of koffer. In geval van verlies of diefstal ben je dan in een klap alle waardevolle documenten kwijt. SOS International adviseert dan ook om je waardevolle bezittingen gescheiden te bewaren.

Houd contant geld en betaalpassen gescheiden. Neem meerdere betaalpassen én een credit card mee en bewaar ook die niet op dezelfde plek. Sla het telefoonnummer van je bank en/of creditcard maatschappij op in je mobiele telefoon. Mocht je onverhoopt verloren of gestolen passen en cards moeten laten blokkeren dan heb je de juiste telefoonnummers bij de hand.

Heb je een smartphone dan kun je hiervoor ook de gratis app SOS op Reis downloaden. Met deze app heb je direct alle relevante noodnummers bij de hand zoals het telefoonnummer van jouw bank of creditcardmaatschappij. Met één druk op de knop bel je de juiste instantie en ben je verzekerd van snelle hulp. Downloaden van de SOS op reis applicatie gaat via iTunes of de Android Marketplace.

Zomerseizoen nog in volle gang

Hoewel de scholen in het midden van het land deze week alweer begonnen zijn, is het zomerseizoen bij SOS International nog in volle gang. Vanaf de start van de zomervakantie begin juli hebben zich al zo’n 5.500 vakantiegangers bij de alarmcentrale gemeld met medische problemen. Dit is een stijging van ruim 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Daarnaast deden ruim 18.000 gestrande automobilisten als gevolg van pech of schade aan hun voertuig een beroep op de mobiliteitshulp van SOS. Ten opzichte van vorig jaar is dit een lichte daling van 2%. Hieruit zou geconcludeerd kunnen worden dat dit jaar minder mensen met de auto op vakantie gegaan zijn en wellicht vanwege het slechte weer in Nederland het vliegtuig gepakt hebben naar zonzekere bestemmingen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739