vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

SOS International: 180 meldingen van wintersporters met letsel

Tyrol Air Ambulance

Vanaf de start van de kerstvakantie hebben zich 180 onfortuinlijke wintersporters gemeld bij alarmcentrale SOS International.

Als gevolg van een ski- of snowboard ongeval liepen zij letsel op en schakelden zij de hulp van SOS International in. Het betreft voornamelijk letsel aan knieën en polsen.

Oostenrijk

Ook deze vakantieperiode is Oostenrijk het meest favoriete wintersportland onder de Nederlanders. Zo’n 100 meldingen werden vanuit dit land verwerkt. Frankrijk volgt op de tweede plaats (ca. 30 meldingen), Zwitserland neemt de derde plek in (15 meldingen).

Gipsvlucht

Vorige week vrijdag lande de eerste gipsvlucht van dit wintersportseizoen op Rotterdam The Hague Airport. SOS International had twee patiënten aan boord van deze vlucht.

De gipsvlucht wordt uitgevoerd door de Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij Tyrol Air Ambulance. Tyrol Air Ambulance is gespecialiseerd in medisch vervoer door de lucht. Al hun toestellen zijn uitgerust met medische apparatuur en medisch geschoold personeel begeleidt de patiënten tijdens de reis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739