vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Spanje populairste land voor jongerenvakanties

jongeren-feesten
Spanje populairste land voor jongerenvakanties

Spanje en Griekenland staan bovenaan de lijst van populaire bestemmingen voor jongeren. Tunesië is gestegen naar de top drie.

Dit blijkt uit onderzoek van meenemen.nl, dat gebaseerd is op analyses van 180.000 paklijsten die jongeren invulden en het aantal verkochte vliegtickets.

Goedkope vliegtickets bepalen keuze

Jongeren kiezen vaak voor het vliegtuig als vervoermiddel. Vliegtickets naar deze landen zijn meestal goedkoper dan de reis afleggen met de auto”, aldus een woordvoerder. Toch zijn het niet alleen de verre bestemmingen die goed scoren. Ook Nederland en omringende landen doen het goed onder jongeren. 9% van de jongeren kiest voor een bestemming in Nederland. En ook een behoorlijk aantal gaat op vakantie in Duitsland, België en Frankrijk. Het minst populair zijn bestemmingen als Engeland. Slechts 2% van de jongeren kiest hiervoor.

Veel jongeren zijn nu op vakantie, omdat ze net hun eindexamens hebben afgerond.

Tunesië in top 3

Tunesië is gestegen naar de top drie van de meest populaire vakantiebestemmingen onder jongeren. Twee jaar geleden stond het Noord-Afrikaanse land nog op de twaalfde plaats in de ‘jongeren-vakantiebestemmingen’ top 20. “Een opvallende uitkomst, aangezien er na de Arabische Lente nog altijd een behoorlijke politieke onrust is in die omgeving. Maar vooral de zekerheid dat de zon schijnt en de vaak voordelig geprijsde vliegreizen, zorgen voor een populariteitsstijging van Tunesië als jongeren-vakantieland”, zo laat een woordvoerder weten.

Top 3 meest populaire vakantiebestemmingen jongeren

  1. Spanje 19%
  2. Griekenland 16%
  3. Tunesië 13%

Top 3 minst populaire vakantiebestemmingen jongeren

  1. Engeland 2%
  2. Denemarken 3%
  3. Oostenrijk 3%

Reisverzekeringblog.nl tip: Een reisverzekering is altijd aan te raden, maar zeker voor jongeren die alleen op vakantie gaan. Ook voor de ouders is het een geruststellende gedachte dat je kind verzekerd op reis gaat. Vooral de hulpverlening door de Alarmcentrale is erg nuttig. Wanneer je kind in het buitenland in de problemen komt, kan deze dag en nacht contact opnemen met de alarmcentrale van de reisverzekeraar. De hulpverleners van de alarmcentrale kunnen de jongeren dan in het Nederlands verder op weg helpen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739