vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Stijging hulpaanvragen jongeren in het buitenland

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Coördinerend alarmcentrale Eurocross Assistance krijgt steeds meer hulpaanvragen van jongeren die momenteel vakantie vieren in het buitenland. Vorig jaar constateerde Eurocross Assistance ook al een stijging in het aantal hulpaanvragen rond deze periode.

Spring Break

Begin deze maand werden de laatste examens afgenomen en deze week krijgen de meeste scholieren te horen of zij gelaagd dan wel gezakt zijn. Steeds meer jongeren lijken te kiezen om in de periode tussen het laatste examen en de uitslag op vakantie te gaan. Met name omdat vakanties in deze periode een stuk voordeliger zijn. In de Verenigde Staten noemen ze dit Spring Break, wat een wereldwijd fenomeen is. De Amerikaanse trend lijkt nu ook over te waaien naar Nederland.

Hulpaanvragen voornamelijk uit Griekenland, Spanje en Turkije
Om er zeker van te zijn dat er sprake is van een trend, brengt alarmcentrale Eurocross het aantal en soort meldingen van de jongeren in deze periode in kaart. Opvallend is het aantal gevallen waarbij in een zee-egel is getrapt. De meeste hulpaanvragen zijn afkomstig uit Griekenland, Spanje en Turkije. Eindexamenkandidaten reizen naar deze landen per bus of vliegtuig om massaal feest te vieren.

Ernstige hulpaanvragen
Vorig jaar maakte alarmcentrale Eurocross zich nog zorgen over jongeren die in de problemen raakten in de Griekse badplaats Chersonissos op Kreta. Er kwamen vanuit deze bestemming toen tevens veel ernstige hulpaanvragen waaronder geweld, beroving, aanranding en verkrachting. De meeste problemen hadden te maken met overmatig alcoholgebruik.

Alarmcentrale helpt jongeren in het buitenland
Voor deze feestende jongeren is het prettig om terug te kunnen vallen op de hulp van de alarmcentrale in een noodsituatie. Jongeren die voor een eerste keer zonder ouders op vakantie gaan, kunnen zich niet altijd redden in moeilijke situaties. Bijvoorbeeld omdat zij de taal niet machtig zijn. Dit is één van de vele gevallen waarmee de alarmcentrale jongeren in het buitenland kan helpen. Ook voor de ouders is het een geruststellende gedachte dat hun kinderen een beroep kunnen doen op de alarmcentrale.

Reisverzekering voor jongeren
Mocht je als kind bij je ouders op de polis staan van de doorlopende reisverzekering, dan is deze meestal ook geldig als je alleen op vakantie gaat. Informeer hier voor de zekerheid naar bij de reisverzekeraar. Het is natuurlijk ook altijd mogelijk om individueel een reisverzekering af te sluiten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739