vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Surinaamse verzekeraar: verzwijging op reisverzekering groot knelpunt

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Paramaribo – Het verzwijgen van medische informatie bij de aanvraag van een reisverzekering blijft een knelpunt bij de claimafhandeling, aangezien er hiermee onnodig veel onderzoek gepaard gaat. Dat geldt ook voor het verhalen van onrechtmatige uitkeringen bij een buitenlandse zorgverlener.

Dit meldt de Surinaamse verzekeraar Self Reliance in haar jaarverslag van 2010. De totale premie-inkomsten van de productgroep Ongevallen- en Reis(ongevallen)-verzekeringen is in 2010 afgenomen.

De verzekeringen uit hoofde van de Surinaamse Ongevallenregeling (SOR) dreigen jammer genoeg het karakter van lokkertjes te verkrijgen in onze markt. De dekkingen van dit product en de veel te lage premies zullen het bestaansrecht van dit product bedreigen. In het bijzonder indien beroepsziekten ook door werkgevers met een verplichte SOR geclaimd zullen worden bij de SOR-verzekeraar in plaats van deze zelf te betalen uit hoofde van een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) dan wel deze te claimen bij de ziektekostenverzekeraar.

Het aanbod van reisverzekeringen in Suriname kent een hevige concurrentie, hetgeen een goede ontwikkeling is voor de consumenten respectievelijk de reizigers. De wereldwijde reisverzekering van Self Reliance wordt al jaren aangeboden op de locale markt. Er zijn inmiddels vele claims afgehandeld, is er een goede bekendheid van de producten met name bij de Nederlandse zorginstellingen.

Bron: Dagblad Suriname

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739