vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Suriname wil meer toerisme: visumplicht voor Nederlanders vervalt

Suriname wil meer toerisme: visumplicht voor Nederlanders vervalt

Nederlanders die naar Suriname willen reizen hoeven vanaf 1 mei geen visum meer aan te vragen. Zo wil de Surinaamse regering het toerisme stimuleren. Wel moeten reizigers 50 euro toeslag betalen om het land binnen te komen.

De afschaffing van de visumplicht geldt ook voor enkele andere landen, waaronder België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Aruba, Curaçao, Rusland, China, de Verenigde Staten en Canada. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken denkt dat er op termijn nog meer landen bij de groep van niet-visumplichtige landen komen.

Met de afschaffing van de visumplicht wil Suriname het toerisme, dat een belangrijke bron van inkomsten ia voor het land stimuleren. De meeste toeristen in Suriname komen uit Nederland.

De regering zoekt naar extra inkomsten vanwege de enorme schuldenlast die de vorige regering van toenmalig president Desi Bouterse heeft veroorzaakt.

Bron: NU.nl

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739