vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Surinamers moeten wachten op toeristenvisum voor Nederland

Surinamers die naar Nederland willen komen en daarvoor een visum aanvragen, moeten geduldig zijn.

De Nederlandse ambassade in Paramaribo loopt namelijk flink achter bij het afhandelen van visumaanvragen voor Nederland, zo melden Surinaamse media.

Niet op vakantie

Veel Surinamers zien daardoor hun vakantie in Nederland in het water vallen. Iedereen die nu een aanvraag indient, komt pas medio augustus aan de beurt, zegt voorzitter Jack Uden van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA). De problemen doen zich elke zomer voor, maar ditmaal luidt Uden de noodklok. Ook de luchtvaartmaatschappijen KLM en SLM hebben hun verbazing geuit.

Ambassade heeft achterstand

Een medewerker van de ambassade bevestigt tegen een Surinaamse krant dat er een achterstand is. De ambassade heeft een team van dertien mensen aan het werk gezet, dat dagelijks 125 aanvragen kan afhandelen, maar er 130 tot 150 binnenkrijgt. “Ons personeel werkt zich kapot.”

De SP heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van het bericht. Kamerlid Harry van Bommel wil weten waarom de ambassade niet meer personeel heeft ingezet, aangezien de drukte zich elke zomer voordoet.

Laatste moment

Uden stelt dat het probleem te maken heeft met de gewoonte van Surinamers om ‘dingen op het laatste moment te willen regelen’. De ambassade adviseert mensen drie maanden tevoren een aanvraag in te dienen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet inhoudelijk reageren op de berichtgeving, en probeert de Kamervragen zo snel mogelijk te beantwoorden, laat een woordvoerder dinsdag weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *