vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Surinamers moeten wachten op toeristenvisum voor Nederland

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen Surinamers die naar Nederland willen komen en daarvoor een visum aanvragen, moeten geduldig zijn.

De Nederlandse ambassade in Paramaribo loopt namelijk flink achter bij het afhandelen van visumaanvragen voor Nederland, zo melden Surinaamse media.

Niet op vakantie

Veel Surinamers zien daardoor hun vakantie in Nederland in het water vallen. Iedereen die nu een aanvraag indient, komt pas medio augustus aan de beurt, zegt voorzitter Jack Uden van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA). De problemen doen zich elke zomer voor, maar ditmaal luidt Uden de noodklok. Ook de luchtvaartmaatschappijen KLM en SLM hebben hun verbazing geuit.

Ambassade heeft achterstand

Een medewerker van de ambassade bevestigt tegen een Surinaamse krant dat er een achterstand is. De ambassade heeft een team van dertien mensen aan het werk gezet, dat dagelijks 125 aanvragen kan afhandelen, maar er 130 tot 150 binnenkrijgt. “Ons personeel werkt zich kapot.”

De SP heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van het bericht. Kamerlid Harry van Bommel wil weten waarom de ambassade niet meer personeel heeft ingezet, aangezien de drukte zich elke zomer voordoet.

Laatste moment

Uden stelt dat het probleem te maken heeft met de gewoonte van Surinamers om ‘dingen op het laatste moment te willen regelen’. De ambassade adviseert mensen drie maanden tevoren een aanvraag in te dienen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet inhoudelijk reageren op de berichtgeving, en probeert de Kamervragen zo snel mogelijk te beantwoorden, laat een woordvoerder dinsdag weten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739