vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Terroristische aanslag verzekerd?

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering?

Terrorisme en vakantie

Sinds 11 september 2001 is de wereld zich pas echt bewust geworden van het risico van terrorisme. De aanslag op het World Trade Center bracht een grote schokgolf teweeg. Na enkele maanden kwam echter de vraag of en hoe terroristische aanslagen verzekerd waren.

Sinds Mei 2003 kan de vraag of terrorisme goed verzekerd is, met ja beantwoord worden. In bijna alle gevallen ben je met een reisverzekering wanneer je op vakantie gaat goed verzekerd tegen terrorisme. De grote reisverzekeraars in Nederland zijn aangesloten bij de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschade (NHT) en hebben geen uitsluitingen in hun voorwaarden opgenomen.

Indien je een reisverzekering hebt afgesloten voor je vakantie, of het nu een doorlopende, kortlopende of een goedkope reisverzekering is, kijk dan altijd de polisvoorwaarden na om te zien of je verzekerd bent tegen terreurdaden. Alle eventuele gevolgen en kosten te wijten aan een terroristische aanslag worden, mits dit in de polisvoorwaarden staat, vergoed. Reizigers hoeven zich dus geen zorgen te maken met de juiste reisverzekering.

Dreiging Terroristische aanslag

Volgens de NCTb (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding) is de kans van een terroristische aanslag reëel te noemen op enkele vakantiebestemmingen. Vooral landen die een leidende rol hebben gespeeld bij de oorlog in Irak en Afghanistan vormen een potentiële doelwit. In Nederland is de dreiging dit jaar verlaagd van “verhoogd” naar “beperkt” risico

Landen waarin veel dreiging is volgens de World Terrorism Map zijn de volgende; Pakistan, Afghanistan, Irak, India, Somalië en Jemen. Landen en regio’s met een substantieel verhoogd risico zijn de volgende; De Verenigde Staten, Engeland, Colombia, Rusland, Indonesië en de regio’s Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Vraag je reisverzekeraar

Ga of wil je op vakantie naar één van deze landen, bedenk dan zelf of je het verantwoordelijk en nodig acht. Mijd als je gaat de grote steden, het openbaar vervoer en drukbezochte plaatsen. Kijk ook op de site van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor actuele reisadviezen over terrorisme in een specifiek land. Neem bij twijfels of vragen contact op met je reisverzekeraar.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 9 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739