vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Thailand en Chili gevaarlijkste vakantielanden ter wereld voor Britse toeristen’

Goede reisverzekering met dekking medische kosten

Goede reisverzekering met dekking medische kosten

Thailand, Chili en de Verenigde Staten zijn volgens een nieuw rapport de meest riskante vakantiebestemming ter wereld voor Britse toeristen. Voor deze ranglijst is er gekeken naar naar het aantal verzekeringsclaims in 2017. Het onderzoek is uitgevoerd door de Britse firma Endsleigh Insurance Services.

Uit het rapport bleek dat Thailand goed was voor 23 procent van alle reisverzekeringclaims in 2017, meer dan welk ander land ook. Het gaat hierbij om schade zoals medische kosten, bagage en annuleringen van vluchten. Andere landen die de top 10 haalden waren Chili, de VS, Spanje en Duitsland.

Het rapport benadrukt het belang van een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten. Ruim 71 procent van alle claims van reizigers hadden betrekking op geneeskundige kosten. Er werd door Britse reizigers voor gemiddeld € 1.500,- geclaimd bij hun reisverzekeraar.

Uit het rapport blijkt ook dat 48 procent van de 15 tot 24-jarigen niet de moeite neemt om een ​​reisverzekering af te sluiten, terwijl 25 procent ten onrechte denkt dat de Britse regering de medische kosten in het buitenland dekt.

Julia Alpan, hoofd marketing bij Endsleigh, laat aan de Daily Mirror weten: “Thailand is een populaire bestemming voor vakantiegangers en backpackers, dus het is geen verrassing om te zien dat er veel claims komen na een bezoek aan het land. Reizen in het buitenland is spannend, maar er kunnen risico’s aan kleven, vooral als je niet bekend bent met de bestemming. Bij een goede voorbereiding moet je ook nagaan hoe je verzekerd bent in geval van nood. Zorg er altijd voor dat je een goede reisverzekering hebt met dekking voor medische kosten”.

Top 10 meest risicovolle reisbestemmingen voor Britten:

  1. Thailand
  2. Chili
  3. Verenigde Staten
  4. Spanje
  5. Duitsland
  6. Nepal
  7. Peru
  8. Frankrijk
  9. Bahama’s
  10. Brazilië

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739