vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Toerisme naar Turkije ingestort

Het aantal buitenlandse toeristen in Turkije is in mei met bijna 35 procent gedaald vergeleken met mei vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers die het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme dinsdag naar buiten heeft gebracht.

Toeristen laten Turkije massaal links liggen nu het land steeds vaker te maken krijgt met terroristische aanslagen. Het aantal toeristen uit Duitsland, Rusland en Groot-Brittannië daalde het sterkst. Het aantal toeristen uit Rusland daalde met maar liefst 91,8 procent naar 41.004, uit Duitsland met 31,5 procent naar 427.219 en uit Groot-Brittannië met 29,4 procent naar rond de 219.277, zo laten de cijfers zien. Ook het aantal toeristen uit Nederland daalde met 44,45 procent naar 99.955.

De afname van het aantal Russische toeristen lag vooral aan de bekoelde betrekkingen tussen Turkije en Rusland na het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan bood maandag zijn verontschuldigingen aan bij de nabestaanden van de omgekomen piloot en heeft inmiddels telefonisch contact gehad met de Russische president. Poetin heeft na het gesprek de reisbeperkingen naar Turkije opgeheven. Zo mochten Russische touroperators geen reizen naar Turkije meer aanbieden, dat kan nu weer wel.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739