vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche verzekeringen
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Toerisme naar Tunesië komt weer op gang

Tunesië lijkt weer aantrekkelijk voor vakantiegangers. Eerder lieten toeristen, en vooral Nederlanders, het land massaal links liggen na binnenlandse onrust.

Arabische Lente

De Arabische Lente, die in Tunesië begon en later oversloeg naar andere landen zoals Egypte, zorgde er voor dat de omzet in de toeristensector ver terugviel. In het eerste kwartaal van 2011 met zakte de omzet met 32 procent in. Een jaar later lijkt de sector zich te herstellen. In de eerste maanden tot 20 april was er weer sprake van een omzetgroei van 33 procent.

Tunesië bij Nederlanders uit de gratie

Het aantal Nederlandse vakantiegangers naar het land is in 10 jaar tijd teruggelopen van 120.000 tot 26.000 vorig jaar. Nieuwe contracten met touroperators en een reclamecampagne moet het toerisme vanuit Nederland weer een impuls geven. Want toerisme is belangrijk voor de Tunesische economie. De sector is goed voor 7 procent van het bruto nationaal product, indirect zelfs 12 procent. Zo’n 400.000 mensen hebben een baan in het toerisme.

Vakantiegangers

Voor de revolutie begon, kwamen 7 miljoen toeristen naar Tunesië, wat een omzet van ongeveer 1,9 miljard euro genereerde. Zo’n 40 procent daarvan kwam uit de omliggende landen Algerije en Libië, goed voor respectievelijk 1 miljoen en 2 miljoen vakantiegangers.

De overige 60 procent waren toeristen uit Europa, van wie de meesten (1,3 miljoen) uit Frankrijk en Duitsland (500.000). Ook de Russen hebben het land, inmiddels ontdekt. Zo’n 230.000 Russische vakantiegangers kwamen naar Tunesië, voordat de Arabische Lente roet in het eten gooide.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *