vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Loop ik als toerist in het buitenland meer risico door terrorisme?

terrorisme-reizen

De Rijksoverheid geeft informatie over deze vraag. Je dient je zeker bewust te zijn van het wereldwijde risico op terroristische aanslagen. Ook in Europa is er sprake van een reële terrorismedreiging. Veel landen nemen extra veiligheidsmaatregelen. Houd daar rekening mee en volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Zorg dat jij je altijd kan legitimeren. Blijf alert en op de hoogte van de ontwikkelingen. Via de reisadviezen, maar ook via de media.

Waarom lopen Nederlanders in het buitenland risico?

Nederland neemt deel aan de internationale coalitie tegen de terroristische groepering ISIS. Nederlanders in het buitenland lopen daardoor een verhoogd risico slachtoffer te worden van geweld en aanslagen. Ook Nederlandse objecten in het buitenland kunnen doelwit zijn van terroristische aanslagen.

In welke landen is er dreiging voor terrorisme?

In diverse landen zijn terroristische groeperingen actief. Daarnaast is er een verhoogde terrorismedreiging in landen die deelnemen aan de coalitie tegen de terroristische groepering ISIS. Ook in Europa is er sprake van een reële terrorismedreiging. Het niveau van terrorismedreiging kan per land verschillen. Zo ook de veiligheidsmaatregelen die een land neemt om terrorisme tegen te gaan. Als de veiligheidssituatie afwijkt van die in Nederland, dan zie je dat terug in het reisadvies. Zie ook ‘Wat betekenen de kleurcodes bij de reisadviezen?

Wat zijn mogelijke doelwitten van aanslagen in het buitenland?

Strategische of symbolische plaatsen in het buitenland kunnen doelwit zijn van aanslagen. Ook plekken waar veel mensen komen. Dit zijn bijvoorbeeld bekende attracties, overheids- en militaire gebouwen, commerciële en toeristische centra, hotels, markten, religieuze ontmoetingsplaatsen, openbaar vervoer en andere plaatsen waar veel mensen zijn.

Advies

Informeer je voor en ook tijdens de reis over de veiligheidssituatie in het land. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. Via de reisadviezen, maar ook via de media. Blijf alert en volg de instructies van de lokale autoriteiten op. Zorg dat jij je kan legitimeren en dat je over een geldig reisdocument beschikt. Ook in Schengenlanden.

24/7 BZ Contactcenter voor informatie en hulp

Bij het 24/7 BZ Contactcenter kan je terecht voor informatie. Bijvoorbeeld over paspoorten, reisadviezen en legalisaties. Maar ook in geval van nood. Denk dan aan een opname in een buitenlands ziekenhuis of verlies van een reisdocument.

Het telefoonnummer van het 24/7 BZ Contactcenter is +31 247 247 247. Het 24/7 BZ Contactcenter is altijd en overal bereikbaar. Dus ook als je in het buitenland verblijft of woont. Zet daarom het telefoonnummer in jouw telefoon.

Wanneer je in het buitenland de Nederlandse ambassade belt, wordt je automatisch doorverbonden naar het contactcenter. Je belt dus tegen lokaal tarief. Je vindt het telefoonnummer van de ambassade op de website van die ambassade.

Ga je op vakantie naar het buitenland? Dan is het natuurlijk verstandig dat u zo goed mogelijk voorbereid op reis gaat. Bijvoorbeeld door het reisadvies te raadplegen en de 24/7 BZ Reis app te downloaden.

Het contactcenter is ook te volgen op Twitter @247BZ. Hier vindt je de laatste reisadviezen. Daarnaast kan je ook vragen stellen en ander belangrijk reisnieuws vinden.

Bron: Rijksoverheid

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739