vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Toeristen gered uit kapotte Zwitserse gondelbaan

Bij het Zwitserse skigebied Engadin zijn zondag 75 toeristen met helikopters geëvacueerd uit een defecte gondelbaan.

De Diavolezza-gondelbaan viel stil door een technisch probleem en de inzittenden konden geen kant meer op.

Het duurde vervolgens uren om de 75 passagiers waaronder ook kinderen en bejaarden, uit de gondels te krijgen. Er werden vier helikopters en vele hulpverleners van de Schweizer Alpen-Clubs (SAC) ingezet, meldde het Zwitsers persbureau SDA.

De 30 jaar oude gondelbaan was afgelopen winter juist opgeknapt voor omgerekend circa 4 miljoen euro.

De regio Engadin bij St. Moritz is een drukbezocht skigebied, ook bij Nederlandse wintersporters.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739