vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Mogelijk al in 2018 een toeristenvisum voor Saoedi-Arabië

Wie als toerist Saoedi-Arabië wil bezoeken komt meestal bedrogen uit. Een toeristenvisum krijgen is nu vrijwel onmogelijk. Dit gaat zeer waarschijnlijk veranderen. De kans is groot dat o.a. Nederlandse toeristen in 2018 het land in het Midden-Oosten kunnen bezoeken.

De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman is bezig het streng islamitische land te moderniseren. In een interview met CNN vertelde de kroonprins dat Saoedi-Arabië al in 2018 een toeristenvisum gaat introduceren. Daarmee wil het land wil zich gaan profileren als toeristische bestemming en de concurrentie aangaan met Dubai. Het land wil minder afhankelijk zijn van olie-inkomsten nu het lijkt dat fossiele brandstoffen hun langste tijd hebben gehad.

Om het toerisme te stimuleren wil Saoedi-Arabië, naast het invoeren van een toeristenvisum, vijftig eilandjes voor de kust in de Rode Zee omvormen tot vakantieoorden met luxe hotels en tropische stranden. Bij de hoofdstad Riyad moet voor toeristen een complete stad gebouwd worden die zo groot is als Las Vegas. Er wordt zelfs overwogen om het gebruik van alcohol door toeristen toe te staan, om zo ook voor westerlingen een aantrekkelijke bestemming te worden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739