vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Toeristenvisum voor Turkije

Turkije

Toeristenvisum voor Turkije

Ga je als toerist naar Turkije? Dan heb je een toeristenvisum nodig.

Deze hoef je niet van te voren te regelen. Turkije verstrekt een zogenaamde ‘Visa on arrival’, dat betekent dat je bij aankomst op een Turkse luchthaven een visum kunt krijgen.

Op ieder vliegveld zijn loketten voor binnenkomende passagiers. Je betaalt € 15,- per persoon en daarvoor ontvang je een ‘Multiple entry visa’. Deze is geldig voor een periode van 180 dagen. De maximum verblijfsduur is 90 dagen.

Het visum bestaat uit een sticker die in je paspoort wordt geplakt. Wanneer je korter dan 90 dagen in Turkije verblijft kan je de resterende dagen gebruiken voor een nieuw verblijf in Turkije, mits deze binnen de gestelde termijn van 180 dagen vallen. Je hoeft dan niet opnieuw €15,- te betalen. Na 180 dagen vervalt het visum evenals de niet gebruikte dagen.

Bij iedere douane passage krijg je een stempel op het visum zodat je kunt zien hoeveel dagen nog resteren.

Wilt je langer dan 90 dagen in Turkije verblijven dan moet je een verblijfsvergunning aanvragen.

 

Reisverzekeringblog.nl tip: Sluit voor je vakantie naar Turkije een reisverzekering af. Het Ministerie van Buitenlandse zaken adviseert het volgende: Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is belangrijk. Medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur.

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739