vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Visum voor Turkije: Nederlanders hebben vanaf 2 maart geen visum meer nodig

Visum voor Turkije

Visum voor Turkije

Wie deze zomer naar Turkije op vakantie wil, hoeft daarvoor vanaf 2 maart dit jaar geen toeristenvisum meer aan te schaffen.

De visumplicht vervalt voor personen uit: Nederland, België, Oostenrijk, Spanje, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Turkije neemt deze maatregel om zo meer toeristen naar het land te trekken. Tevens moet het de economische en culturele banden met de Europese landen bevorderen.

Vakantiegangers die naar Turkije gaan moesten voorheen daarvoor een visum aanvragen, een zogenaamd e-Visum. Dat kon online op de website van de Turkse overheid en kostte 30 euro. Een e-Visum is een officieel document om naar Turkije te kunnen reizen.

In oktober had Turkije de prijs voor een e-Visum flink verhoogd. Met dat visum mag je negentig dagen in het land verblijven in een periode van 180 dagen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739