vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Topdrukte bij alarmcentrale

Onderzoek: recreatief duiken, wel of niet gedekt op je reisverzekering? Momenteel draaien de hulpverleners van de alarmcentrale overuren tijdens de drukste periode van het jaar. Iedere week komen er bij de alarmcentrales van de reisverzekeraars duizenden telefoontjes binnen van reizigers met problemen in het buitenland.

Drukste week van het jaar
Vorige week beleefde de ANWB Alarmcentrale de drukste week tijdens de vakantieperiode. Het aantal hulpverlening steeg met drie procent ten opzichte van de week daarvoor. Vorig week maandag behandelde de ANWB Alarmcentrale maar liefst 3.500 telefoontjes.

24 uur per dag, 7 dagen per week

De alarmcentrale van je reisverzekeraar is de gehele week dag en nacht bereikbaar. Bovendien spreken de hulpverleners gewoon Nederlands, waardoor je in je eigen taal het probleem uit kunt leggen. Doordat het netwerk van de meeste reisverzekeraars zich ook buiten Nederland bevindt, kunnen de medewerkers van de alarmcentrale je ook in het buitenland de juiste weg wijzen.

Hulp wanneer je de taal niet spreekt

Vakantiegangers zijn niet altijd de gesproken taal in het vakantieland machtig, wat voor problemen kan zorgen. Bijvoorbeeld wanneer je niet kunt communiceren met je behandelend arts. De hulpverleners van de alarmcentrale kunnen je in deze situatie helpen. Maar ook wanneer je de bijsluiter van een medicijn niet kunt lezen in de geschreven taal, kun je contact opnemen met de alarmcentrale.

Ziekenhuizen in het buitenland

Zorg in het buitenland is soms minder toegankelijk en minder betrouwbaar dan in Nederland. De hulpverleners van de alarmcentrale kunnen je precies vertellen waar je in de buurt van je vakantieadres een betrouwbaar ziekenhuis kunt vinden. In sommige gevallen willen de artsen voordat ze je gaan helpen, er zeker van zijn dat de medische rekening ook betaald wordt. In dit geval is een telefoontje naar de alarmcentrale vaak genoeg om direct geholpen te worden.

Neem zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale

Het is belangrijk om bij problemen in het buitenland zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de alarmcentrale van je reisverzekeraar. In het buitenland denken ze nog wel eens te kunnen verdienen aan toeristen door je naar een privékliniek te vervoeren. Wanneer je vergaat van de pijn denk je hier niet bij na. Maar de rekening die je achteraf gepresenteerd krijgt, wordt vaak niet vergoed door je reisverzekeraar en/of zorgverzekeraar. Indien er sprake is van een spoedgeval, keert een reisverzekeraar doorgaans wel uit in deze situatie. Een reisverzekering is dus zeker aan te bevelen. Wanneer je tijdig contact opneemt met de alarmcentrale wordt je direct doorverwezen naar het dichtstbijzijnde en betrouwbaarste ziekenhuis.

Specialisten

De alarmcentrale beschikt tevens over een medisch team, dat de ernst van de situatie beoordeelt bij een ziekte of ongeval. Verder bewaken zij de kwaliteit van de behandeling. Een deskundige beslist uiteindelijk over eventuele repatriëring en de medische kosten.

Telefoonnummer van de alarmcentrale
Vergeet voor vertrek niet de polis van je reisverzekering uit te printen en mee te nemen op reis. Verder is het belangrijk om het nummer van de alarmcentrale van de reisverzekeraar te noteren en te zorgen dat je deze altijd binnen handbereik hebt. Op deze manier kun je altijd zo snel mogelijk contact opnemen met de alarmcentrale in geval van nood.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739